Доступність посилання

ТОП новини

У Віктора Януковича тепер немає стримувань і противаг (огляд преси)


Київ – Нові повноваження Президента на певний термін посилять його повноваження. Однак Віктор Янукович програв стратегічно, бо спростив для себе ситуацію. Тепер у нього немає стримувань і противаг. Тому він опиняється у ситуації постійної потенційної помилки. Причому, можливо, непоправної й для власних інтересів. До того ж частина його команди боятиметься невизначеності щодо свого майбутнього і шукатиме приводу, аби потай підставити підніжку своєму шефові. Про це в «Газеті по-українськи» наголошує політолог Михайло Погребинський. Повне інтерв’ю має заголовок «Те, що сталося зараз, – незаконно, неконституційно,
нелегітимно і не потрібно Януковичу».

Партія влади йде до глухого кута, стверджує газета «День». Видання пише, що «ще не відомо, чи буде Президенту Януковичу вигідна необмежена влада. Відіграючи назад політреформу, Віктору Федоровичу слід було б подумати, хто може стати Президентом через чотири роки. І кому дістануться всі повноваження... Іще не варто забувати, чим закінчилось президентство Леонід Кучма, якому теж увесь час не вистачало повноважень для проведення реформ».

Рішення Конституційного суду стало не лише особистою перемогою почесного лідера партії регіонів, а й досягненням однієї з основних партійних груп впливу Льовочкіна-Фірташа. Як стверджує «Ділова столиця», саме керівник адміністрації Президента був головним ідеологом відміни політичної реформи. Тепер роль Сергія Льовочкіна у вітчизняній системі влади значно зросте, що навряд чи сподобається його внутрішньопартійним опонентам, зокрема представникам груп Рината Ахметова та Андрія Клюєва. Найближчий конфлікт із цими політиками газета прогнозує відразу ж після завершення місцевих виборів, коли розпочнеться масштабних переділ міністерських портфелів.

Цього тижня Верховна Рада планує розглянути проект Податкового кодексу. Про останні зміни в ньому розповідає газета «Факти». Зокрема, пропонується залишити 19 загальнодержавних податки та чотири місцевих.
А ті, хто отримає зарплату понад 10 000 гривень, збільшать податок до 17%.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG