Доступність посилання

ТОП новини

Міський голова Дніпродзержинська оскаржує місцеві вибори


Дніпродзержинський міський голова Ярослав Корчевський оприлюднив заяву про невідповідність призначення виборів мера міста нормам діючого законодавства.

За словами Ярослава Корчевського, він був обраний на посаду у березні 2008 року на позачергових виборах і наразі не добув свого терміну на посаді, відтак вибори міського голови у Дніпродзержинську призначені на 31 жовтня 2010 року незаконно.

У своїй заяві Ярослав Корчевський посилається на коментар Міністра юстиції Олександра Лавриновича щодо останніх законодавчих змін, в якому Лавринович заявляв: «Кого обрали на п’ять років, він має працювати п’ять років, незалежно від того, депутат це чи сільський голова. Це стосується як рівня місцевого самоврядування, так і рівня національного парламенту».

За інформацією Ярослава Корчевського, питання законності призначення виборів міського голови у Дніпродзержинську має остаточно вирішитись до кінця поточного тижня.

Про своє право подовжити повноваження на повний термін каденції посадовець заявив у зверненнях до Конституційного Суду та Єврокомісії.

Між тим, міська територіальна виборча комісія приймає документи на реєстрацію кандидатів на посаду міського голови Дніпродзержинська.
XS
SM
MD
LG