Доступність посилання

ТОП новини

Місцеві вибори будуть під пильним оком американських спостерігачів


Львів – США надішлють спостерігачів, які будуть стежити за передвиборною кампанією в Україні під час місцевих виборів і спостерігатимуть за голосування 31 жовтня. Про це повідомив сьогодні у Львові посол США в Україні Джон Теффт, відповідаючи на запитання Радіо Свобода. Американський дипломат приїхав до Львова відкривати американські дні.

Вибори у місцеві органи влади для Україні є дуже важливими, заявив посол США в Україні Джон Теффт. Як приклад, він процитував американського спікера палати представників Конгресу О’Ніла «Уся політика є місцевою». Тому на місцевому рівні люди повинні обрати гідних осіб. Для самих американців місцеві вибори є важливою справою.

«У США керівник апарату президента Рам Емануел подав у відставку, щоб повернутись у Чикаго, де він виставив свою кандидатуру на посаду мера», – зазначив американський дипломат.

США хочуть, щоб вибори у місцеві органи влади в Україні були вільними, справедливими і реально демонстрували симпатії виборців, зазначив американський дипломат. За його словами, важливо, щоб українці прийшли на дільниці і проголосували, таким чином висловили свою позицію до нинішньої влади. Адже усе залежить від українського народу.

Джон Теффт повідомив, що США спонсорують кілька моніторингових груп, які спостерігатимуть за перебігом місцевих виборів, як під час передвиборної кампанії, так і в день голосування 31 жовтня. «Наша позиція полягає у тому, щоб підтримувати усі демократичні процеси. А якщо з цим будуть якісь проблеми, то ми будемо про це говорити», – каже посол.

Те, що в Україні уже сформувався електорат, який голосує «проти всіх», є елементом демократії, зауважив американський посол.

Американська культура рятує львів’ян від політичного шалу


Джон Теффт також висловив задоволення тим, що українці залишаються вірні у любові… до джазу і блюзу. Бо саме Дні американської культури стали нагодою для американського дипломата тиждень провести у Львові і представити львів’янам джазового і блюзового гітариста з Чикаго Мелвіна Тейлора, численні виставки і концерти, американську поезію 50-60-х років, освітньо-інформаційний ярмарок, де можна ознайомитись із досвідом навчання у США, програмами американського уряду.

Дні Америки у Львові, які проводяться вперше, є частиною реалізації Хартії про стратегічне партнерство між Україною та США, а ще гарною нагодою не лише ближче пізнати американську культуру, а й відпочити від політики у передвиборний час.
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

XS
SM
MD
LG