Доступність посилання

ТОП новини

Всім у суд!


Ми їх обрали до парламенту. Навіть якщо ви особисто не ходили на вибори і не симпатизували жодній партії, яка потрапила до Верховної Ради – суть не змінюється. Вони є народними депутатами, тобто обраними народом для того, щоб ухвалювати закони, які мали б впорядковувати й полегшувати нам життя.

Для цього народний обранець має ходити на роботу, так я і ми ходимо. І на роботі працювати – розробляти законопроекти, вивчати пропозиції , пропонувати зміни, обговорювати й голосувати іменною карткою.

Тому, я дуже страждаю коли бачу напівпусту сесійну залу Верховної Ради. Я починаю нервувати. Я дуже починаю нервувати. У мене болить голова, підвищується тиск і з руками щось починає відбуватися страшне – вони стискаються у кулаки.

«Як так?!» – гупає у скроні істеричний вигук мого внутрішнього голосу. «Як так!?», – волає моя громадянська душа. «Я ж ходжу на роботу! Податки сплачую. А народні обранці, які за ці податки собі на утримання поклали 875 мільйонів гривень – роботу прогулюють. Причому, за прогули їх ніхто не звільняє.

А якби ви знали, що відбувається зі мною, коли я бачу, як іменні картки депутатів голосують без них!!! Серце, моє вразливе серце, болить і коле, пече і тисне! Я ковтаю пігулки (і це бачать мої колеги), я йду до лікаря (і він радить мені не дивитися новини, не читати газети й взагалі змінити роботу), я втрачаю сон ( і це можуть засвідчити усі члени моєї родини).

Ну а вже коли, хтось із народних обранців, ставши недоторканним і добре матеріально усім забезпеченим, раптом чомусь виходить із коаліції й коаліція розпадається, або виходить із фракції й існує десь собі окремо від усього парламентського процесу – я просто впадаю у депресію.

Мені завдали великої моральної шкоди. Я би хотіла, щоб її розмір визначив суд.

Тим більше, що можна скористатися досвідом народного депутата, який відсудив у журналістки 20 тисяч гривень.

Він так гарно все описав у своїй позовній заяві, що маємо зразок для складання власних позовів.

І не знаю, чи вистачить парламенту тих 875 мільйонів гривень, щоб компенсувати шкоду кожному морально травмованому громадянину, якщо усі звернуться до суду. Хіба «споруду під куполом» закладуть у банк.
  • Зображення 16x9

    Ірина Штогрін

    Редактор інформаційних програм Радіо Свобода з жовтня 2007 року. Редактор спецпроектів «Із архівів КДБ», «Сандармох», «Донецький аеропорт», «Українська Гельсінська група», «Голодомор», «Ті, хто знає» та інших. Ведуча та редактор телевізійного проекту «Ми разом». Автор ідеї та укладач документальної книги «АД 242». Автор ідеї, режисер та продюсер документального фільму «СІЧ». Працювала коментатором редакції культура Всесвітньої служби Радіо Україна Національної телерадіокомпанії, головним редактором служби новин радіостанції «Наше радіо», редактором проекту Міжнародної організації з міграції щодо протидії торгівлі людьми. Закінчила філософський факультет Ростовського університету. Пройшла бімедіальний курс з теле- та радіожурналістики Інтерньюз-Україна та кілька навчальних курсів «IREX ПроМедіа». 

XS
SM
MD
LG