Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко перебудовуватиме «Батьківщину»


(архівне фото)
(архівне фото)

Київ – Юлія Тимошенко під час десятого з’їзду партії «Батьківщина» заявила про початок реформування цієї політичної сили. Підставою для цього стане новий статут партії, що передбачає відкриті вибори голови «Батьківщини» та керівників місцевих осередків, а також «праймеріз» для кандидатів на депутати всіх рівнів. За словами Юлії Тимошенко, оновлення партії розпочнеться одразу після місцевих виборів 31 жовтня, і до наступних парламентських виборів «Батьківщина» стане політичною силою, здатною отримати більшість голосів виборців.

Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко пообіцяла провести відкриті вибори лідера партії. За її словами, новий статут, ухвалений з’їздом, дозволить реформувати та демократизувати партію і унеможливити обрання депутатами від її політичної сили випадкових людей.

«Я перша, хто піде на чесні, прозорі, конкурентні вибори, і «праймеріз» стане основою, в тому числі для виборів лідера партії. Так само у нас мусять обиратися керівники міських, обласних, районних організацій», – заявила Тимошенко.

Лідер «Батьківщини» при цьому відзначила, що «всі партії, які говорили слово «праймеріз», маючи на увазі чесну конкуренцію і відкриті вибори кандидатів на депутати, просто займалися профанацією».

Краще б визначили ідеологію – політолог

Водночас політолог Михайло Погребінський відзначив в інтерв’ю Радіо Свобода, що визначення чіткої ідеології партії сприятиме кадровому очищенню політичної сили більш ефективно, ніж оновлення кадрової політики.

«Для партії Тимошенко принциповим є насамперед визначення ідеологічних засад і напрямків – куди, власне, партія хоче направити основні зусилля суспільства, яку Україну вона хоче бачити. Тому що зрозумілої позиції у ключових питаннях насправді немає, тому там, у партії, уживаються люди з дуже різними політичним уподобаннями», – вважає Погребінський.

Плани на вибори, місцеві й парламентські

Юлія Тимошенко під час з’їзду серед пріоритетів «Батьківщини» назвала боротьбу за громадянські свободи та економічне зростання.

Крім того, вона заявила, що в жодному з округів партія не бойкотуватиме місцевих виборів, а в разі, якщо влада не змінить своїх підходів до виборчого процесу, не припинить тиску на опозицію і не гарантує чесного підрахунку голосів, «Батьківщина» не визнає результатів голосування.

Щодо подальших планів партії її лідер заявила про необхідність консолідації демократичних сил з метою отримати на наступних парламентських виборах більшості у 300 голосів, що дозволило б усунути нинішню владу й провести реформу Конституції.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG