Доступність посилання

ТОП новини

Підприємці протестують. Верховна Рада – засідає


Київ – В Україні тривають протести підприємців проти ухвалення Верховною Радою Податкового кодексу. Під стінами парламенту у вівторок зібралося близько 30 тисяч осіб. Протестувальники заповнили вулицю Грушевського, площу перед парламентом і Маріїнський парк. Багатолюдні мітинги проходять і в інших містах країни. Однак Верховна Рада розглядає проект Податкового кодексу. На ранковому засіданні до нього внесли понад півтисячі поправок.

Перед учасниками акції в Києві сьогодні виступила лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко. Вона закликала підприємців єднатися і продовжувати відстоювати свої права та протестувати проти ухвалення Податкового кодексу.

Тимошенко наголосила, що саме завдяки спільним зусиллям опозиційних депутатів та підприємців сьогодні парламент постатейно розглядає проект Податкового кодексу, а не голосує за нього автоматично.

«Ми можемо відстояти свої права та вплинути на цю владу, якщо не будемо розслаблятися. І якщо ми подумаємо, що одного дня стояння біля парламенту вистачить, – то це не так», - сказала вона.

Юлія Тимошенко зауважила, що крок за кроком необхідно вживати таких заходів та формувати таку команду, яка здатна зібрати на акції протесту не тисячі людей, а сотні й мільйони.

«Якщо вони, приміром, ухвалять Податковий кодекс, ми з вами зобов’язані продовжувати боротися», – сказала Тимошенко.

Вона нагадала, що після ухвалення кодексу Президент Віктор Янукович повинен його підписати або ветувати. «Ми повинні прийти також до палацу на Банкову (до Адміністрації Президента) і сказати своє слово – не підписувати закон», – заявила Тимошенко.

Протестує уся підприємницька Україна

Підприємці – проти Податкового кодексу

x
Сьогодні у Хмельницькому біля будівлі облдержадміністрації близько 10 тисяч підприємців протестують проти ухвалення Податкового кодексу.

Підприємці тримають транспаранти з гаслами: «Податковий кодекс Тігіпка-Азарова – геноцид підприємців», «Ні – податковому рабству» і скандують «Владу – геть!».

За словами організаторів мітингу, підприємці з обласного центру не мають наміру дотримуватися положень Податкового кодексу, якщо Верховна Рада його ухвалить.

Під час мітингу підприємці зламали вхідні двері облдержадміністрації.

Понад тисячу підприємців Стрийського району Львівської області о 12:00 вийшли на міжнародну трасу Київ - Чоп і живим ланцюгом перекрили автомобільний рух, протестуючи проти ухвалення Податкового кодексу.

Тим часом, у Харкові проти Податкового кодексу протестують підприємці і таксисти. На площі Свободи в Харкові зібралося близько двох тисяч людей.

Ринки міста сьогодні працюють не в повному обсязі – підприємці пішли на площу Свободи або виїхали до Києва для участі в акціях протесту на майдані Незалежності і біля стін Верховної Ради України.

У Чернівцях близько двох-трьох тисяч підприємців перекривали вулицю біля Калинівського ринку.

Податковий кодекс ухвалять у четвер?

Олександр Єфремов
Лідер фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександр Єфремов прогнозує, що Податковий кодекс в цілому буде ухвалений не раніше четверга, 18 листопада.

За словами регіонала, «сьогодні неможливо ухвалити Податковий кодекс, оскільки це достатньо об’ємний документ».

Лідер фракції Партії регіонів зауважив, що до кінця робочого дня Верховна Рада може вийти лише на узгодження половини поправок. Він нагадав, що для прискорення ухвалення Податкового кодексу парламент подовжив роботу до 22:00.

Водночас Єфремов не виключив, що Верховна Рада може ухвалити рішення і про продовження роботи до 24:00. «Сподіваюся, що ми розглянемо більше ніж половину статей», – сказав лідер фракції Партії регіонів.

Коментуючи пікетування парламенту підприємцями з вимогою не ухвалювати проект Податкового кодексу, Єфремов заявив, що депутати зроблять все можливе для того, щоб врахувати побажання підприємців у документі.

Депутати планують розглянути більше чотирьох тисяч поправок до проекту Податкового кодексу.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG