Доступність посилання

ТОП новини

Польські дипломати вітають поступ України на шляху до ЄС


Надзвичайний повноважний посол республіки Польща в Україні Яцек Ключковський, який завершує свою каденцію посла в Україні, вважає, що для Польщі Україна є одним із пріоритетів у міжнародній політиці.

Як сказав він сьогодні в прямому ефірі Радіо Свобода, Польща вітає реформи, яких в Україні досягли останнім часом і які допоможуть Києву просуватись у напрямку ЄС.

«Якщо подивитися на реформування економіки, на запровадження нових юридичних актів, то ми – і не тільки ми, а й Міжнародний валютний фонд – помічаємо, що саме з весни цього року ми помічаємо прискорення процесів справжнього реформування країни. Це закон про державні закупівлі, це зміни тарифної політики та інші. Нещодавно закінчився візит МВФ, де всі ці конкретні кроки, на які ми чекали роками (з 2002 року, 2004 року), які ніколи не можна було проголосувати чи то в уряді, чи у Верховній Раді. Зараз це працює з точки зору конкретних кроків назустріч європейській спільноті у законодавчій сфері. Ми можемо помітити досить багато таких кроків», – заявив Яцек Ключковський Радіо Свобода.

Напередодні міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив у Києві, що Україна «може очікувати на добрі новини в питанні лібералізації візового режиму з ЄС» на майбутньому саміті Україна – ЄС.

За його словами, встановлений малий прикордонний рух між Україною і Польщею продемонстрував, що українці дотримуються правил і «це добрий аргумент для того, щоб переконати решту Європи поступово лібералізувати візовий режим і зрештою відмовитися від віз».

Польща підтримуватиме Україну в цьому питанні, заявив міністр Сікорський та його шведський колега Карл Більдт. Вони наголосили, що Польща і Швеція зацікавлені в успішному проведенні саміту Україна – Європейський Союз, який відбудеться 22 листопада у Брюсселі.
XS
SM
MD
LG