Доступність посилання

ТОП новини

Підприємці заночують на майдані Незалежності


Київ – Підприємці, які беруть участь в акції протесту в центрі Києва проти нового Податкового кодексу, не мають наміру виконувати рішення суду і залишати майдан Незалежності. Про це вони заявили у відповідь на інформацію про відповідне рішення суду, яку озвучив зі сцени координатор Народного комітету порятунку України Михайло Ратушний.

«Не підемо! Не підемо!», – вигукували учасники акції протесту.

Сьогодні Окружний адміністративний суд Києва заборонив громадським організаціям проводити масові акції в центрі Києва з 22 по 26 листопада. Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Пузанов.

За його словами, міськадміністрація подала позов 19 листопада, рішення суду про заборону проведення акцій ухвалили 22 листопада.

Як сказав заступник голови міськадміністрації, акції заборонили «у зв’язку з подачею заявок про проведення масових заходів під час здійснення в Україні офіційних візитів: у нас зараз перебуває принц Бельгії, сьогодні прилетів патріарх (РПЦ) Кирило».

За його словами, ці візити є охоронюваними заходами, відповідно до закону про охорону офіційних осіб, це є підставою для обмеження масових акцій у центрі столиці.

Підприємці повернулися на Банкову

Окремі групи підприємців колоною вирушили до вулиці Банкової, до Адміністрації Президента. Водночас кілька тисяч осіб залишилося на майдані Незалежності. Там тривають виступи промовців, лунає музика.

Раніше організатори акції заявили, що будуть очікувати до 18:00 відповіді від Адміністрації Президента з приводу ветування ухваленого Податкового кодексу. В іншому випадку о 19:00 на Банковій збереться ініціативна група для початку процедури ініціювання референдуму про відставку Президента Віктора Януковича.
XS
SM
MD
LG