Доступність посилання

ТОП новини

Протести проти Податкового кодексу – другий Майдан? (Огляд преси)


Київ – Проти Податкового кодексу продовжують протестувати тисячі підприємців. Це друга після Майдану безпрецедентна акція, коли люди організовано виступають проти дій влади, констатує газета «День».

Протести підприємців свідчить про те, що в Україні таки є середній клас, який може організуватися заради захисту права на можливість самостійно заробляти. Про це наголошується в статті з підзаголовком «Нова якість протестів – серйозне попередження владі».

Автор іншої публікації в газеті «День» вважає, що в ситуацію з Податковим кодексом не зайве втрутитись Раді з питань нацбезпеки та оборони. Однак експерти нині говорять про кризу цього консультативного органу при Президентові, що перетворився на своєрідний кадровий відстійник для колишніх політиків. Більше про Податковий кодекс і національну безпеку читайте в публікації «Робота над помилками».

Опір драконівським нормам Податкового кодексу об'єднало країну міцніше, ніж будь-які політики та всі національні ідеї, стверджує тижневик «Ділова столиця».

Раптові податкові ревізії, можливість блокування роботи підприємства, що перешкоджає проведенню перевірки, та нові штрафні санкції – лише частина нових фіскальних реалій, в яких доведеться працювати вітчизняному бізнесу, можливо, вже за місяць із невеликим. Підприємців лякає навіть не стільки розширення повноважень фіскалів, скільки звуження можливостей для оскарження їхніх дій. Про це наголошується в матеріалі «Хвиля народного гніву».

Українці сьогодні на передостанньому місці в Європі за купівельною спроможністю. Однак, як пише «Газета по-українськи», це не заважає Президентові придбати для власних потреб вертоліт за 135 мільйонів гривень із бюджету. Він утричі дорожчий, ніж мають керівники США, Росії, Німеччини. Тепер Янукович на роботу літатиме. І це після того, як уже витратили 50 мільйонів на дорогу, якою лідер донецьких їздить із сумнівно приватизованої, на думку газетярів, резиденції «Межигір’я».

З нового року Дежкомрезерв та Аграрний фонд поповнюватимуться солодким піском, виробленим із закордонного цукру-сирцю. Мовляв, у разі, якщо спекулянти візьмуться роздмухувати ціни на буряковий цукор, держава зможе виступити з дешевшим тростинним продуктом гравцем на солодкому ринку. Однак, у дописувача газети «Голос України» виникло зустрічне запитання: чому б не провести закупівлі до засіків вітчизняного бурякового цукру? Адже сезон переробки у розпалі. На заводах, склади яких затоварені готовою продукцією, певне, будуть поступливими. Адже виробникам саме зараз необхідні гроші, щоб розрахуватися за буряки, газ, виплатити зарплату. Аналіз проблеми і висновки пропонуються в статті «Злетілися на солодке».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

XS
SM
MD
LG