Доступність посилання

ТОП новини

Івано-Франківськ отримає міжнародну позику на енергоощадність


Інвестиційний комітет Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО) на своєму засіданні в Хельсінкі затвердив бізнес-план проекту «Підвищення енергоефективності в будівлях навчальних закладів міста Івано-Франківська» і ухвалив рішення про надання тривідсоткової позики для реалізації енергоощадних заходів в будівлях бюджетних закладів.

За повідомленням прес-служби виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, сума позики складе 3 мільйони гривень, співфінансування з міського бюджету – 600 тисяч гривень.

Проект охопить дев’ять бюджетних закладів – п’ять шкіл і чотири дитячі садки. В них буде зменшене споживання енергоресурсів із одночасним покрашенням комфорту і умов перебування дітей.

Наступні кроки для отримання позики: підготовка документації про здійснення запозичення для проведення перевірки міністерством фінансів України, ухвалення рішення сесією міської ради, проведення процедури закупівель.

Місто Івано-Франківськ стане першим в Україні, що отримає таку позику НЕФКО для реалізації енергоефективних заходів в бюджетних закладах.
XS
SM
MD
LG