Доступність посилання

ТОП новини

На врученні премії миру від України буде перший секретар посольства


Україна візьме участь у церемонії вручення Нобелівської премії миру китайському правозахисникові Лю Сяобо в Осло 10 грудня. Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ Олександр Дикусаров.

За його словами, посол України в Норвегії Олександр Цвєтков повідомив Норвезькому Нобелівському комітету, що не може бути присутнім на церемонії, однак його замінить тимчасовий повірений у справах України, перший секретар посольства Ірина Білорус.

Як повідомив Радіо Свобода речник МЗС України Олег Волошин, таке рішення ухвалили, враховуючи суспільний резонанс.

«Це рішення ухвалене сьогодні. Враховуючи суспільний резонанс, перед послом (у Норвегії) було поставлене завдання, щоб пані Ірині дозволили взяти участь у церемонії. Тобто, це не рішення, бо ми не сиділи і чекали, участь (у церемонії) брати чи не брати! Ми просто не знали, що це буде принципово важливо для когось в Україні, але раз це так дійсно важливо, щоб там був український дипломат, – він там буде!», – наголосив Волошин.

Раніше Нобелівський комітет заявив, що Україна відмовилася брати участь у врученні премії миру разом із ще 18 країнами. МЗС пояснював відмову України від участі в церемонії вручення Нобелівської премії миру необхідністю для посла України в Норвегії Олександра Цвєткова бути в цей день у Києві.
XS
SM
MD
LG