Доступність посилання

ТОП новини

На купівлю «Укртелекому» претендує компанія з австрійського концерну


Єдину заявку на участь у конкурсі з продажу понад 92% держпакета акцій ВАТ «Укртелеком» подала компанія австрійського концерну EPIC – ESU. Про це повідомив голова Фонду державного майна України Олександр Рябченко.

За його словами, компанія відповідає всім вимогам, висунутим Фондом до учасників конкурсу з «Укртелекому».

Як заявив Рябченко, компанія вже внесла необхідну для участі в конкурсі заставу, що становить один мільярд 50 мільйонів гривень.

Водночас, зауважив голова ФДМУ, оскільки в даному конкурсі бере участь лише одна компанія, буде проведена незалежна оцінка пропонованого до продажу пакета акцій телекомунікаційного підприємства.

За словами Рябченка, оціночна вартість пакета акцій, відповідно до чинного законодавства, не буде нижча за його оголошену початкову вартість, яка становить 10,5 мільярда гривень.

Фонд планує найближчим часом провести конкурс із відбору незалежного оцінювача пропонованого до продажу пакета акцій «Укртелекому», наголосив голова ФДМУ.

Також, за його словами, інвестиційна компанія «Альтана Капітал», що представляє інтереси українського бізнесмена Ріната Ахметова і яка раніше висловлювала свою зацікавленість у даному об’єкті, ухвалила рішення не брати участі в конкурсі.

Конкурс з продажу «Укртелекому» має відбутися 28 грудня.

Українське товариство з обмеженою відповідальністю ESU (скорочення від EPIC Services Ukraine), за даними з сайту цієї фірми, отримало цю назву після вступу до нього австрійської консультаційної компанії в галузі інвестицій і приватизації EPIC (European Privatization & Investment Corporation), працює в Україні з грудня 2005 року і нині орієнтується на керування проектами будівництва, модернізацію та обслуговування радіомереж мобільних операторів.
XS
SM
MD
LG