Доступність посилання

ТОП новини

Луценко затриманий в ізоляторі СБУ – «Народна самооборона»


Лідера громадянського руху «Народна самооборона», колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка затримали в неділю біля його дому в Києві бійці Служби безпеки України, повідомила прес-служба руху.

За цим повідомленням, 11 бійців СБУ в масках, за попередніми даними, зі спецпідрозділу «Альфа», схопили Луценка, коли той, гуляючи з собакою перед першою годиною дня, завернув за ріг будинку – саме туди, де немає камер спостереження.

Його посадили в мікроавтобус і відвезли «в невідомому напрямку»; як пізніше уточнила прес-служба, вдалося дізнатися, що Луценко перебуває в слідчому ізоляторі СБУ.

Представник прокуратури, який був присутній при затриманні, сказав, що Луценка затримали у зв’язку з інкримінованими йому статями, мовиться в повідомленні.

Прес-служба «Народної самооборони» також додає, що з відеокамер, які встановлені на будинку, вдалося дізнатися, що стеження за Луценком велося з самого ранку з машини таксі, припаркованої біля під’їзду, в якій були троє «альфівців», що взяли участь у затриманні Луценка.

Юрія Луценка Генеральна прокуратура звинувачує в заволодінні державним майном в особливо великих розмірах і в перевищенні службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки. Йдеться про незаконне, як вважає генпрокуратура, нарахування Луценком як міністром внутрішніх справ 40 тисяч гривень пенсії його тодішньому водієві.
XS
SM
MD
LG