Доступність посилання

ТОП новини

Євро-2012 конкуруватиме з Олімпіадою в Лондоні (європейська преса)


Прага – Чимало європейських видань продовжують давати прогнози на 2011 і 2012 роки, а також звертають увагу на те, що криза робить східноєвропейські бонди (облігації) привабливішими. Оглядачі також звертають увагу на ігнорування Президентом України більшості християнських конфесій, коли пролунало Різдвяне вітання Президента до українців. Газети також інформують, що в Україні, так само, як в Америці, безробітні стріляють і вбивають невинних людей.

Чеська «Лідове новіни» розмірковує про головні тенденції 2011-12 років і зауважує, що європейцям, як і іншим гостям Європи, доведеться у 2012 році вибирати між Лондоном і Києвом. Празьке видання наголошує, що у 2012 році Лондон приймає літні Олімпійські ігри, а Україна цього року планує «знову лякати туристів на трасі довкола Чорнобиля, включно з відвідинами «міста духів» Прип’яті». «Лідове новіни» нагадують, що 2012-го також мине фактично чверть століття після Чорнобильської ядерної катастрофи і саме цього року Україна спільно з Польщею проводять фінал «Євро-2012».

Швейцарська «Нойє Цюрхер Цайтунґ» інформує, що «криза євро робить східноєвропейські бони привабливішими», і відзначає, що «державні облігації країн Західної Європи вперше виглядають як ризиковані». У цьому році очікується відтік капіталів із єврозони приблизно на 900 мільярдів євро, зауважує «Нойє Цюрхер Цайтунґ» із посиланнями на відомих експертів. Тут також ідеться про рівень привабливості для інвесторів таких ринків як Україна, Румунія, Туреччина.

Брюссельське видання EUObserver повідомляє, що комісар ЄС із розширення спільноти Штефан Філе упродовж сьогоднішніх відвідин Києва зустрінеться не лише з Президентом Януковичем, а й з чільниками опозиції. Перед цим речники ЄС не приховували свого занепокоєння ситуацією зі свободою преси в Україні, хоча комісар Філе вестиме мову про реалізацію головних ідей саміту ЄС-Україна від листопада минулого року.

Польська «Жечпосполіта» звертає увагу на те, що 33- річний безробітний чоловік на Миколаївщині у дні Різдва відкрив стрілянину по своїх сусідах у селі Василівка Вознесенського району і вбив з рушниці трьох людей, ще трьох поранив. Окрім того, цей шалений чоловік під час стрілянини вцілив також у телевізор, чим спричинив пожежу. Коли ж прибули пожежники, безробітний відкрив стрілянину також і по них. І лише міліції вдалося обеззброїти та затримати «чоловіка з рушницею», після чого пожежники нарешті приступили до ліквідації пожежі.
  • Зображення 16x9

    Василь Зілгалов

    Із Радіо Свобода співпрацюю з 1989 року. Переїхав з Мюнхена до Праги у березні 1995 року. Народився в сталінській Україні. Троє з родини загинули від голоду у 1932-33 роках. Мати ледве уціліла в 1933-му. Батько пройшов Колиму але система все ж знищила його. Окрім батька, тоталітаризм згубив чотирьох моїх дядьків. Закінчив історичний факультет. Викладав методологію історії. Підготував дві дисертації. Чимало написав. Журналістом став з 1969 року, після вторгнення радянських військ до Праги. Опублікував роботи з історії політичної публіцистики, книги з історії українських міст, дослідження про Василя Пачовського, з історії української еміграції.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG