Доступність посилання

ТОП новини

Василь Джарти повертається до Криму


Сімферополь – Прем’єр-міністр Криму Василь Джарти повертається. Після двомісячного лікування за кордоном і політичної невизначеності у кримських «верхах», «донецький» керівник кримського уряду у вівторок вперше з’явиться на публічному заході. За тривалої відсутності Василя Джарти Кримом поширювалися чутки про те, що він уже не повернеться до Сімферополя, що нервувало представників «донецької команди» в Раді міністрів автономії.

Експерти зазначають, що «донецькій команді» в кримському уряді, яка залишилася без свого лідера, вдалося зберегти контроль за ситуацією в автономією. Однак, спроби певним чином розхитати її, як писала місцева преса, спостерігалися.

Було кілька спроб вкинути у мас-медіа інформацію про те, що Джарти уже не повернеться до Криму й обіцяні ним багатомільйонні дотації, субвенції та інші фінансові вливання до Криму з Державного бюджету не відбудуться. Деякі засоби масової інформації повідомляли, що у кримського прем’єра не просто виразка шлунку, а «щось серйозніше», а деякі прогнозували, що Василь Джарти отримає підвищення у Києві.

Кримському прем’єру довелося кілька разів з-за кордону спростовувати ці повідомлення і пояснювати їх підступами тих кримських політиків, які з приходом «команди Джарти» втратили владу і вплив в автономії.

За неофіційними даними, Василь Джарти переніс операцію на шлунок і потім лікувався у Німеччині. Можливо, він розповість про це детальніше журналістам, коли у вівторок вперше після повернення на роботу братиме участь у публічному заході.

За «панічні» чутки хтось таки відповість?

Керівник Головного управління інформаційної політики Ради міністрів АРК Андрій Демартино розповів Радіо Свобода: «Премєр-міністр Криму Василь Джарти вийшов з лікарняного і приступив до виконання своїх службових обов’язків. У понеділок він провів нараду із заступниками голови Ради міністрів АРК, а також зустрівся із керівниками силових структур в автономії. У вівторок прем’єр планує здійснити робочу поїздку на підприємство «Кримтролейбус» для вивчення ситуації, яка склалася на цьому колись провідному підприємстві Криму».

За словами Андрія Демартино, відтепер кримський прем’єр працює у штатному режимі. Разом з тим, місцеві оглядачі звертають увагу на те, що Василь Джарти насамперед поспілкувався із «силовиками» (до речі, суціль – вихідцями з Донеччини). Один з депутатів кримського парламенту, який не захотів оприлюднення свого прізвища, висловив Радіо Свобода прогноз, що тепер такі впливові колись політики як Лев Міримський, Анатолій Гриценко і Сергій Куницин, можуть відчути «значний дискомфорт».

Наприкінці грудня колишній мер міста Макіївки Донецької області, а нині прем’єр-міністр Криму Василь Джарти був визнаний експертами найвпливовішим політиком автономії, з найвищим за 15 років експертних опитувань рейтингом впливовості.
  • Зображення 16x9

    Володимир Притула

    Кримський журналіст. Співпрацюю з Радіо Свобода з 1990 року. Керівник проєкту Радіо Свобода «Крим.Реалії» з березня 2014 року. В грудні 2014-го був змушений покинути півострів. Заслужений журналіст України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG