Доступність посилання

ТОП новини

Рада врегулювала доступ до публічної інформації


Верховна Рада України ухвалила закон про доступ до публічної інформації. За ухвалення відповідного рішення проголосували 408 народних депутатів з 433, зареєстрованих у сесійній залі.

Як зазначив перед ухваленням закону голова комітету парламенту з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко, даний документ передбачає, що будь-яка інформація, якою володіє чиновник, апріорі має бути доступною для суспільства.

Водночас, за словами Шевченка, це не стосується таємної інформації, конфіденційної інформації, службової інформації. Крім того, додав він, максимально відкритою для громадян має бути вся інформація про використання бюджетних коштів.

Перед розглядом цього питання представники журналістських організацій у ложі преси вивісили плакат «Доступ до інформації зараз або ніколи».

Перший віце-спікер парламенту Адам Мартинюк, який головував на засіданні, зауважив, що журналісти можуть у себе в редакціях вивішувати плакати, а не робити цього в парламенті. «Ми і без вас знаємо, що робити», – сказав Мартинюк.

Після того, як плакат був вивішений, до журналістів підійшли представники комендатури, які попросили згорнути плакати. Після невеличкої суперечки представники плакат все ж таки прибрали.
XS
SM
MD
LG