Доступність посилання

ТОП новини

Янукович обіцяє ще більше арештів і судів над чиновниками


Київ – Президент України Віктор Янукович заявив про те, що хотів би, щоб слідчі дії щодо заарештованих екс-урядовців були закінченні якнайшвидше і доведені до суду. Про це він сказав сьогодні, відповідаючи на запитання журналістів у рамках телепрограми «Розмова з країною». Тим часом Апеляційний суд міста Києва сьогодні підтвердив законність рішення Печерського районного суду щодо продовження утримання під вартою екс-міністра Юрія Луценка до 26 квітня.

«Безумовно, я хотів би, щоб якомога скоріше ці слідчі дії (у справах заарештованих екс-чиновників – ред.) були закінчені і доведені до суду, а суди прийняли рішення. І вже у судах ми отримаємо відповіді на запитання, дійсно там була якась політика чи її не було», – сказав Янукович. Так Президент відповів на запитання, чи не є порушені кримінальні справи проти деяких колишніх високопосадовців, які представляють опозиційні сили, політичним переслідуванням.

Президент зауважив, що досі ніхто не подав у суд на міжнародні аудиторські компанії, які перевіряли діяльність попередньої влади і виявили при цьому порушення законів і факти корупції.

Янукович знову звернув увагу на те, що упродовж 2010 року було порушено багато кримінальних справ проти чиновників уже нової влади, яким висунуті звинувачення у корупції.

«Прикладів також буде багато, і кожного року цих прикладів буде більше і більше», – пообіцяв Президент.

Президент висловив побажання, що міжнародні аудиторські компанії перевірили роботу уряду Азарова в 2010 році.

Луценка залишили за ґратами до кінця квітня

Доки Віктор Янукович спілкувався із народом у прямому ефірі, відбулося засідання Апеляційного суду міста Києва у справі Юрія Луценка. Суд підтвердив законність рішення Печерського районного суду столиці від 16 лютого цього року, яким екс-міністру внутрішніх справ України Юрію Луценку подовжено термін утримання під вартою до 26 квітня.

Таким чином Апеляційний суд відмовив у задоволенні скарги Луценка та його адвоката Фоміна щодо незаконності рішення суду першої інстанції. Суд вирішив, що права на захист Луценка під час засідання Печерського райсуду порушені не були.

Свою ухвалу судді оголосили через 20 хвилин після того, як пішли до нарадчої кімнати.

Журналістів на момент оголошення рішення попросили покинути зал засідань.

Почувши рішення суддів, народні депутати, які перебували у залі судового засідання, почали вигукувати: «Ганьба!», «Продажні!», «Боязливі істоти!», «Прийде час, ви за це відповісте».

Напередодні засідання Апеляційного суду Юрій Луценко закликав своїх прихильників не влаштовувати акцій протесту під його стінами з тим, щоб не заважати служителям української Феміди ухвалити законне рішення.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG