Доступність посилання

ТОП новини

Вчителі вимагають гідної заробітної плати


Київ – Близько 10 тисяч представників освітянських профспілок з усіх куточків України зібралися сьогодні біля будівлі Кабінету Міністрів і вимагали від уряду виплачувати заробітню платню на рівні, передбаченому законодавством.

У Києві мітингують освітяни
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:57 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ


Частина пікетувальників намагалася перекрити автомобільний рух вулицею Грушевського, однак працівники міліції та ДАІ відтіснили їх на тротуар, намагаючись звільнити проїжджу частину. Правоохоронці в мегафон закликали пікетувальників не піддаватись на провокації і не порушувати громадський порядок.

Протестувальники скандували «Ганьба!», тримали гасла: «Працівники освіти – проти неконституційних чиновників!», «Терпіння має межу», а також назви практично всіх областей України.

Організатором акції є профспілка працівників освіти і науки. Ініціатори протесту вважають, що складне соціально-економічне становище зумовлено недосконалими умовами оплати праці.

Згідно з інформацією учасників акцій протесту, розміщеною на сайті Федерації профспілок України минулого тижня, педагогічні працівники мають дві вимоги до Кабінету Міністрів та Верховної Ради.

Перша – забезпечити скорочення розриву між посадовим окладом працівника першого тарифного розряду Єдиної тарифної сітки та законодавчо встановленою мінімальною зарплатою для визначення розмірів посадових окладів (ставок заробітної плати) працівників за всіма її розрядами.

Друга вимога працівників сфери освіти – розширити виплату 20-відсоткової надбавки на всі категорії педагогічних працівників. У зверненні наголошується, що уряд встановив 20-відсоткову надбавку лише деяким категоріям педагогічних працівників.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG