Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратуру «допитають» у справі Тимошенко


Київ – Верховна Рада України завтра заслухає інформацію Генеральної прокуратури про кримінальні справи, порушені проти колишнього Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко. Однак фракції більшості не підтримали пропозицію про те, щоб у Верховну Раду прийшов саме Генеральний прокурор Віктор Пшонка.

Фракція «БЮТ-«Батьківщина» зажадала на нинішньому засіданні, щоб у Верховній Раді завтра виступив не просто представник ГПУ, а її керівник Пшонка. Однак цю пропозицію підтримали тільки 122 народних депутати з опозиційних фракцій, не підтримали фракції більшості.

Після цього на голосування в цілому була винесена постанова щодо заслуховування інформації Генпрокуратури, згідно із якою цьому органу надається право самостійно визначити доповідача. Фракції більшості підтримали постанову, опозиціонери це зробити відмовилися.

Відтак лідер фракції «БЮТ-«Батьківщина» Іван Кириленко наголосив, що його фракція наполягатиме, щоб інформацію Верховній Раді надав саме Віктор Пшонка. Він також додав, що фракція «БЮТ-«Батьківщина» на знак протесту залишила сесійну залу, оскільки її вимога не задоволена.

Головне – точка зору Генпрокуратури – Єфремов

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов називає нелогічною вимогу опозиції про те, щоб особисто Генеральний прокурор Пшонка виступив у парламенті з інформацією про кримінальні справи стосовно колишнього Прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

За його словами, не принципово, хто виступатиме у Верховній Раді від імені Генеральної прокуратури. «Тому що не залежить, хто виступатиме – Генеральний прокурор чи ті прокурори, які ведуть безпосередньо це слідство, – оскільки буде точка зору Генеральної прокуратури, а не людини», – сказав Єфремов.

Лідер фракції Партії регіонів пояснив, що парламент не робив запит до Генеральної прокуратури, «і ми не знаємо, де зараз перебуває Генеральний прокурор – на робочому місці чи у відрядженні».

«Я думаю, що секретаріат Верховної Ради це уточнить, але це не принципове питання», – сказав Єфремов.

Він також сподівається, що фракції знайдуть компроміс з цього питання. «Я думаю, що зрештою буде до кінця дня досягнутий і тут компроміс, і колеги повернуться і працюватимуть у залі», – сказав лідер фракції Партії регіонів.

У фракції «БЮТ-«Батьківщина» кажуть, що не повернуться нині до сесійної зали, оскільки їхня вимога була проігнорована.
XS
SM
MD
LG