Доступність посилання

ТОП новини

Частина в’язнів дніпропетровської колонії припинила голодування – правозахисник


Станом на вечір вівторка у Дніпропетровській виправній колонії № 89 далі голодують близько 25 ув’язнених, які проходять лікування у так званих протитуберкульозних бараках, повідомив Радіо Свобода координатор програм Харківської правозахисної групи Андрій Діденко.

За його інформацією, решта в’язнів, які брали участь у голодуванні, починаючи з 5 липня, припинила свою акцію.

Як зазначив Діденко, головна вимога учасників голодування – поліпшення умов перебування в колонії. За його словами, з неофіційних джерел стало відомо, що близько 20 засуджених мають тілесні ушкодження.

Як повідомив Андрій Діденко, в вівторок органи прокуратури надали йому як представникові правозахисної організації дозвіл відвідати колонію у середу, 13 липня, і з’ясувати ситуацію на місці подій.

«Завтра я зможу перевірити наявність чи відсутність тілесних ушкоджень у цих людей, поспілкуватися з ними, отримати інформацію з першого джерела. Громадськість має впливати на дії влади і надавати розголосу фактам порушення прав людини. Наразі в колонії проходить прокурорська перевірка», – сказав Радіо Свобода правозахисник.

Раніше начальник Держдепартаменту з питань виконання покарань у Дніпропетровській області Анатолій Бабець спростував інформацію про масове побиття охоронцями ув’язнених колонії № 89.
XS
SM
MD
LG