Доступність посилання

ТОП новини

Міський голова Запоріжжя зачинив двері перед журналістами


Міський голова Запоріжжя Олександр Сін
Міський голова Запоріжжя Олександр Сін

Запоріжжя – Міський голова Запоріжжя Олександр Сін заборонив допускати журналістів на щотижневі наради з начальниками управлінь у міській раді. Чиновники, мовляв, побоюються казати правду, щоб не привертати до себе уваги журналістів. Журналісти таким кроком мера обурені і називають це обмеженням їхнього права на доступ до публічної інформації.

Посадовці міської ради в присутності журналістів не кажуть всієї правди на щотижневих нарадах у міській раді. Так вважає міський голова Запоріжжя, який вирішив проводити наради без представників мас-медіа.

«Кожна апаратна нарада закінчується тим, що до мене вишиковується черга людей, які після наради обговорюють якісь питання зі мною. На мою думку, таке становище не є правильним», – каже Олександр Сін.

Попри рішення міського голови, журналісти деяких запорізьких і всеукраїнських видань вирішили побувати на першій нараді нового формату. Але сьогодні стало відомо, що Олександр Сін взагалі скасував такий формат спілкування влади зі ЗМІ. Тепер про життя міста мер дізнаватиметься від своїх радників і заступників. З ними він обіцяє спілкуватиметься будь-де і будь-коли: «Це моє особисте рішення. Коли проводити наради, у якій формі і з якими учасниками».

Запорізькі журналісти не приховують свого обурення такими діями міського голови. Адже наради в мерії були цінним джерелом інформації, переконаний редактор запорізької обласної газети «Суббота» Богдан Василенко.

«Такі кроки показують, що відкритих чиновників у нас у країні не буває. Просто у майбутньому я буду більш насторожено ставитись до їхніх заяв», – зазначив редактор.

Деякі медіа-експерти дивуються, чому мер Запоріжжя не візьме на роботу службовців, які краще вміють спілкуватися. Говорить юрист «Інституту медіа-права» Ігор Розкладай: «Це вже питання, наскільки вони взагалі придатні до такої роботи, наскільки вони відповідають своїм завданням і наскільки кваліфіковано ухвалюють рішення, якщо вони на публіці не можуть говорити про якісь речі. Якщо це тільки не якась таємна інформація».

У кулуарах міської ради Запоріжжя побутує думка, що Олександр Сін пішов на поступки своїм опонентам з депутатської більшості з Партії регіонів. На сьогоднішній прес-конференції мер цього не підтвердив. Тим часом його рішення обмежити спілкування працівників запорізької мерії з журналістами збіглось у часі з земельними скандалами, які вирують у міській раді.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG