Доступність посилання

ТОП новини

Письменниці Бабкіна і Драгіна пропонують відеопоетичний «зміст»


Київ – Українські поетки-«двохтисячниці» Катерина Бабкіна та Марія Драгіна провели у Києві творчий вечір «Poetry content». Захід відбувся у рамках двомовного проекту письменниць «50/50» , маючи на меті ще раз привернути увагу до конкурсу відеопоезії на другому міжнародному поетичному фестивалі «Meridian Czernowitz».

Учасниці творчого вечора «Poetry content» Марія Драгіна та Катерина Бабкіна пропонували свої тексти як основу для майбутніх відеопоетичних творів:

Стільки всього поглинає любов –
Жирна і ласа зелена гусінь.
А іноді жінка проходить повз
І дивиться – ніби зараз вкусить.

На думку письменниць, відеопоезія стає дедалі актуальнішою в сучасну епоху «синтетичного» мистецтва.

««50/50» – це проект двомовний: я читаю вірші російською, Катя Бабкіна – українською. Цей проект показує мовну ситуацію в країні, показує, що проблеми такої немає, що є культура, а молодь, все ж таки, цікавиться творчістю», – говорить Марія Драгіна про творчий «синтез» їхнього арт-проекту.

Чого чекати від другого «Меридіану»?

Цього року фестиваль «Meridian Czernowitz» об’єднає ще більше країн, зокрема додалися Франція та Ізраїль, зазначає Катерина Бабкіна.

«Фестиваль буде цього року відпрацьованішим, – обіцяє вона. – Там буде ще більше синтезійних видів мистецтва: буде і кінетична скульптура з поезією, і виставки фотопоезії, і ска-, панк-поезія, джаз-, рок-поезія. Тобто, ми намагаємося максимально представити палітру сучасної поетичної творчості – як української, так і європейської».

Чернівецький «Меридіан» цього року проходитиме вдруге, на початку вересня. Серед інших заходів, на фестивалі знову вручатимуть загальноукраїнську відеопоетичну премію БУК, що присуджується за результатами конкурсу у двох номінаціях: за найкращий відеоряд та за найкращий текст. Надсилати свої роботи усі охочі зможуть до 1 серпня.
  • Зображення 16x9

    Анастасія Москвичова

    Із Радіо Свобода – з 2011 року, з 2013-го до 2020-го – як штатна мультиплатформна журналістка. Спеціалізуюся на соціальній тематиці. Створювала і вела радіопрограму «Право на дію» про права людини та громадський активізм (у 2016–2018 роках), що виходила на «Ера FM».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG