Доступність посилання

ТОП новини

Будівлю лікарні у центрі Дніпропетровська віддають УПЦ МП


УПЦ Московського патріархату отримає будівлю в центрі Дніпропетровська. Інформацію про це підтвердив у середу міський голова Дніпропетровська Іван Куліченко.

«Я говорю чесно і відверто, я за те, щоб передати церкві вивільнене приміщення, я за те, щоб відновити Успенський храм», – зазначив міський голова.

Наразі у будівлі розташована 10-а міська лікарня, її розформують.

За інформацією з Департаменту охорони здоров’я міськради, 10-та лікарня через свій незадовільний стан потрапила до списку медичних закладів, які підлягають закриттю: цілодобові ліжка лікарні, кажуть управлінці, місту утримувати нераціонально, адже заклад слабко оснащений.

Між тим опозиція невдоволена рішенням щодо лікарні. Голова Дніпропетровської організації Української Народної партії Анатолій Сокоринський назвав це «черговим актом наступу на українців».

«Не витримує критики заява міського голови про те, що у лікарнях Дніпропетровська, начебто, більше ліжок, аніж треба за нормативами. У терапевтичних відділеннях ліжок не вистачає, а 10-а лікарня якраз терапевтична», – заявив Сокоринський.

В останні півроку УПЦ (МП) у Дніпропетровську зі скандалами вже стала власником двох суспільно важливих будівель: інтернату для дітей із особливими потребами та Органної зали.
XS
SM
MD
LG