Доступність посилання

ТОП новини

У Пакистані викрали американця


Невідомі нападники викрали в Пакистані громадянина США з його дому в місті Лагорі на сході країни, повідомила в суботу поліція.

Наразі відомо лише те, що до 10 нападників увірвалися посеред ночі в будинок, де жив американець, у заможному районі міста і змусили його водія подзвонити у двері, щоб той відчинив. Охорона ж у той час, як повідомляють, готувалася до денного посту, якого мусульмани мають дотримуватися протягом нинішнього місяця рамадана за мусульманським календарем.

Відповідальності за напад іще ніхто на себе не взяв, і мотиви викрадення не відомі, заявили в поліції.

Викрадений, Воррен Вайнстайн, працював у Пакистані в будівельній компанії, яка співпрацює з гуманітарними агентствами уряду США.

Раніше цього тижня Державний департамент США видав попередження для американських громадян про небезпеку подорожей до Пакистану.

Відносини між США й Пакистаном значно погіршилися після того, як раніше цього року американський загін спецпризначення вбив на пакистанській території провідника терористичної мережі «Аль-Каїда» Усаму бін Ладена.

Іноземців у Пакистані викрадали вже не раз, і не тільки бойовики, які мають політичну мотивацію, а й просто кримінальні угруповання з метою викупу.
XS
SM
MD
LG