Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко запропонував суду допитати Путіна і Міллера


Віктор Ющенко біля будівлі Печерського райсуду, 17 серпня 2011 року
Віктор Ющенко біля будівлі Печерського райсуду, 17 серпня 2011 року

Київ – Третій Президент України Віктор Ющенко заявляє, що не відкликав голову Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» Олега Дубину з газових переговорів у грудні 2008 року. Про це він сказав під час свідчень у справі колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко у Печерському районному суді сьогодні. Крім того, колишній Президент України запропонував суду залучити як свідків у справі голову уряду РФ Володимира Путіна та керівника «Газпрому» Олексія Міллера.

Ющенка під час суду закидали яйцями
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:43 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ


«Я не маю повноважень на відкликання делегації, відправленої урядом. Це – не моя компетенція. Я нікого не відкликав», – сказав Віктор Ющенко.

Також, за словами Віктора Ющенка, під час переговорів російська сторона спочатку запропонувала умови, за якими ціна на газ становила б 250 доларів за тисячу кубометрів, проте Прем’єр-міністр відмовилася від таких умов. У результаті, зазначив третій Президент України, російська сторона не хотіла більше зустрічатися з українською делегацією на чолі з Юлією Тимошенко. «Це був повний зрив переговорів», – сказав Віктор Ющенко.
Прихильники Юлії Тимошенко неприязно зустріли колишнього Президента


«Я знаю, що Юлія Володимирівна кілька разів зривалася робити цей виліт, навіть була в аеропорту, але він не міг бути реалізований через російську сторону», – наголосив Віктор Ющенко.

За його словами, цей етап переговорів завершився невдало для української сторони, після чого Президент запропонував Прем’єр-міністрові зробити спільну заяву з інформацією для українського народу про ситуацію в газових переговорах, яку й було оприлюднено в ніч на 1 січня 2009 року.
Прихильники Юлії Тимошенко неприязно зустріли колишнього Президента


Ющенко відкинув свою причетність до «РосУкрЕнерго»

Віктор Ющенко відкинув на суді свою причетність до компанії «РосУкрЕнерго».

«РосУкрЕнерго», на моє переконання, є дочірньою компанією «Газпрому» і проводить політику цієї корпорації», – сказав Ющенко. За його словами, мотиви, місія цієї структури від 2004 року регулюються виключно міжурядовими та міжкорпоративними документами.

«Я, як Президент, ні у 2004 році не мав стосунку до утворення компанії, ні пізніше», – сказав Ющенко.

Він вкотре наголосив, що укладання газових контрактів не є компетенцією Президента. За словами Ющенка, до компетенції Президента входить надання політичних директив, а технічні директиви стосуються виконавчого органу влади.

Віктор Ющенко закликав Печерський райсуд Києва залучити до кримінальної справи проти колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко за обвинуваченням у незаконному підписанні газових контрактів з Росією у 2009 році голову уряду Росії Володимира Путіна та керівника «Газпрому» Олексія Міллера як свідків.

«Залучення цих людей дозволить краще вивчити всі обставини угоди, – зазначив Ющенко. – Прошу розглянути можливість допиту Міллера і Путіна».

Натомість Юлія Тимошенко відмовилася ставити запитання колишньому Президентові України Віктору Ющенкові, який сьогодні допитувався як свідок на засіданні Печерського райсуду.

Суддя Родіон Кірєєв поцікавився, чи у підсудної є запитання до свідка Ющенка. Юлія Тимошенко відповіла: «Я не буду ставити питання, тому що не хочу, щоб у цьому суді судили Помаранчеву революцію. Я не хочу, щоб тут були склоки, з’ясування стосунків між колишніми Президентом і Прем’єр-міністром. Те, що сказав Ющенко, хай залишиться на його совісті».

Ці слова присутні у залі депутати від «БЮТ-Батьківщини» зустріли оплесками, після чого Тимошенко додала: «Не хочу тішити Банкову».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG