Доступність посилання

ТОП новини

Росія, Україна і Білорусь наближаються до кризи (огляд преси)


Київ – Сьогодні три східнослов’янські держави, Росія, Білорусь та Україна, наближаються до широкомасштабної кризи, стверджує в газеті «День» дипломат і письменник Юрій Щербак. Він вважає, що 20-річна модель розвитку трьох країн – від демократичних ілюзій до репресивної дійсності – вичерпала себе. А політико-соціальна катастрофа східного слов’янства, що назріває й може статися упродовж наступних 3–5 років, перекроїть геополітичну карту світу, створить нові загрози й нові зони впливу. Найімовірніше, криза почнеться з Росії й перекинеться, наче лісова пожежа, в Україну та Білорусь. Докладніше про це читайте в статті «Важка хода східнослов’янського авторитаризму».

Цього року військового параду на День Незалежності не буде. Віктор Янукович вирішив не розтринькувати народні гроші. Як зауважує «Газета по-українськи», нинішній глава держави заощаджує на всьому, тільки не на собі й своєму оточенні. Так, до кінця року на ремонт резиденцій і дач, у яких відпочиває керівництво держави, витратять понад 277 мільйонів гривень. У резиденції «Синьогора» на Івано-Франківщині ремонт триває другий рік. Після Ющенка там зірвали паркет, поламали перегородки, попересаджували ялинки на подвір’ї. У Криму реконструюють п’ять резиденцій і два вертолітні майданчики. Отже, свято таки буде. На державних дачах і в президентських резиденціях. Для обраних…

«Чи можна оскаржити взяття підсудного під варту?» – у статті під таким заголовком дописувач газети «Голос України» наголошує, що знакові судові процеси ставлять перед суспільством і судовою системою запитання, які потребують публічних відповідей та публічного осмислення. А щоб розібратись у цих питаннях, необхідно аналізувати чинне кримінально-процесуальне законодавство і застосовувати звичайну життєву логіку. Докладніше про найпоширеніші зловживання в судах слуг Феміди і підсудних йдеться в сьогоднішньому числі парламентського видання.

Після закінчення 28 серпня Успенського посту починається весільний сезон. І багато майбутніх молодять переймаються меркантильними питаннями: як відсвяткувати весілля без перевитрат. Конкретні поради пропонує газета «Сегодня».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG