Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові УНП і «регіони» побились через найбільші українські прапори


У Харкові під час репетиції акції до Дня Державного прапора України сталася сутичка між представниками Української народної партії та Партії регіонів, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

Активісти обох політичних сил зранку вийшли на майдан Свободи, щоб розгорнути найбільший державний прапор: УНП – прапор, зшитий свого часу вдовою гірника із Донецька, розміром 45 на 30 метрів, який донедавна вважався найбільшим у світі, регіонали – ще більший стяг, розміром 70 на 50 метрів, із яким партійці хочуть потрапити до книги рекордів Гіннеса.

Під час репетиції церемонії розгортання активісти УНП вишукувалися з одного боку площі, поблизу будівлі обласної державної адміністрації, регіонали – з іншого, поряд із пам’ятником Ленінові.

Однак повністю розгорнути полотнище УНП завадили намети Партії регіонів, представники якої відмовились посунутися. Один із наметів у підсумку опинився під прапором.

Після невеличкої сутички і втручання міліції намет таки прибрали, але у синьо-жовтому полотнищі з’явилися дві величезні дірки. Один з представників Партії регіонів, захищаючи намет, тримався за прапор так міцно, що той продовжував рватися.

За фактом пошкодження Державного прапора УНП має намір звернутися до суду.

День Державного прапора відзначається 23 серпня за указом Президента Леоніда Кучми від 2004 року.
XS
SM
MD
LG