Доступність посилання

ТОП новини

Кірєєв удесяте відмовився звільняти Тимошенко


Київ – Суддя Печерського районного суду Києва Родіон Кірєєв удесяте відмовив колишньому Прем’єр-міністру України Юлії Тимошенко у звільнені її з-під арешту. Захист Тимошенко клопотав про зміну їй запобіжного заходу та оголошення перерви до 26 серпня. Сама підсудна просила звільнити її з-під варти для того, щоб вона могла відвідати хвору матір у Дніпропетровську.

Упродовж засідання у вівторок головуючий суддя Родіон Кірєєв продовжував читати матеріали справи проти Юлії Тимошенко. Лише наприкінці засідання він повідомив про своє рішення щодо чергової відмови у клопотанні захисту про заміну запобіжного заходу підсудній.

«Клопотання захисту не містить та судом не встановлено підстав для зміни підсудній запобіжного заходу», – проголосив суддя.

Родіон Кірєєв не врахував аргументів захисту щодо зацікавленості підсудної у встановленні істини у цьому судовому процесі. Також Кірєєв не звернув уваги й на те, що у підсудної змінилися сімейні обставини. За словами Юлії Тимошенко, стан здоров’я матері погіршився, а тому є необхідність відвідати її у Дніпропетровську. Адвокат Микола Сірий заявив, що сторона захисту дізналася про це від дочки Тимошенко Євгенії Карр.

День Незалежності на тлі політичних репресій – Тимошенко

Вирішуючи питання про клопотання захисту щодо звільнення Юлії Тимошенко з-під арешту, Родіон Крієєв також не врахував поради, яку дала йому підсудна.

«Не давати керівництву країни такі негативні супровідні інформаційні потоки, як святкування 20-ї річниці Незалежності з політичними репресіями, з політичними переслідуваннями. Тому я прошу скасувати санкцію на арешт. По-друге, прошу дозвіл на виїзд до Дніпропетровська на два дні», ­– зазначила Тимошенко.

Рішення Кірєєва про відхилення клопотання присутні у залі суду зустріли криками «Ганьба!», а після його виходу почали разом із Юлією Тимошенко співати гімн України.

У свою чергу Тимошенко привітала присутніх із Днем Незалежності та висловила сподівання, що «настане час, коли українці пишатимуться своєю країною».

Перерву в судовому засіданні оголошено до ранку четверга. Головуючий у справі має закінчити дослідження письмових доказів та перейти до допиту Юлії Тимошенко. Тим часом її адвокати скаржаться, що через прискорений темп судового розгляду в них не вистачає часу для вивчення матеріалів справи та узгодження позиції перед цим допитом.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG