Доступність посилання

ТОП новини

Донецьк: свято із присмаком заборони


Донецьк – Свята не буде – суд заборонив! Донецький окружний адміністративний суд заборонив проведення мітингів і демонстрацій, що пов’язані зі святкуванням Дня Незалежності. Тим не менше, представники опозиційних політичних та громадських організацій, що входять до складу Комітету опору диктатурі, все ж таки провели урочисту ходу і мітинг та поклали квіти до пам’ятника Тарасові Шевченку.

У День Незалежності суд дослухався до аргументів міської ради Донецька. Чиновники пояснюють, що намагалися запобігти можливим масовим сутичкам, бо заявки на одне й те ж місце проведення акцій подали чотири організації.

Втім, легітимність судової ухвали ставить під сумнів заступник голови обласної організації Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка Марія Олійник.

«Рішення винесено о 4-й годині ранку. На будь-яку постанову є 5 днів на апеляційне оскарження. Воно написано… Не набрало законної сили. І державна виконавча служба Ворошилівського району його виконує. Ганьба!» – обурюється громадська активістка.

Заборонений мітинг відбувся

Але опозиційні сили, як і планували, зустрілися о 10:30 на площі Леніна у Донецьку. Потім здійснили ходу до пам’ятника Тарасові Шевченку, де поклали квіти та провели мітинг. Загалом Комітет опору диктатурі під своїми прапорами зібрав близько 400 осіб.

Їхні дії начальник виконавчої служби Ворошилівського району Донецька Вадим Осадов називає незаконними.

«Політичні партії, які тут присутні, не виконують рішення суду. Крім того, представниця однієї з них отримала постанову про відкриття виконавчого провадження і рішення суду. Вона його проігнорувала. Як наслідок, до неї буде застосоване адміністративне стягнення за невиконання рішення суду», – зауважив Вадим Осадов.

Конфлікт залишився непоміченим

День Незалежності у Донецьку гуртом відзначали й «афганці». До них претензій представники влади не мають, бо кажуть, що ті не брали участь у мітингу, а лише покладали квіти до пам’ятника Шевченкові.

Інших політичних конфліктів у Донецьку не було. І ранковий інцидент для більшості жителів і гостей шахтарської столиці залишився непоміченим.

Для всіх тут міська влада організувала низку музично-розважальних заходів, такі, як святковий концерт на площі Леніна з виступами фольклорних колективів. А у парку імені Щербакова пройшов міський фестиваль «Троянди Донецька».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG