Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція не вислухала Президента


Київ – Сьогодні відбулося урочисте засідання дев’ятої сесії Верховної Ради шостого скликання, на якому виступив Президент України Віктор Янукович. Однак частина депутатів не слухала виступ Януковича, відразу після реєстрації покинувши сесійну залу. У такий спосіб фракції «БЮТ-Батьківщина» та НУНС висловили протест проти політичних репресій в країні.

Після оголошення про присутність на урочистому засіданні Верховної Ради України Президента Віктора Януковича, опозиційні депутати почали кричати «Ганьба!». Вигуками «Ганьба!» зустріли вони і Генерального прокурора України Віктора Пшонку.

Відтак депутати від фракцій БЮТ та НУНС не дочекались офіційного оголошення про відкриття 9-ї сесії парламенту і, залишивши плакати із зображеннями Юрія Луценка та Юлії Тимошенко, покинули сесійну залу.

Президент Віктор Янукович у виступі перед парламентаріями зокрема пообіцяв взяти під особистий контроль внесення до законопроекту про вибори народних депутатів рекомендацій Венеціанської комісії та інших міжнародних організацій.

Він наголосив, що національне виборче законодавство має стимулювати розвиток парламентаризму, партійної системи, реальний розвиток місцевого самоврядування.

«Зі свого боку, я беру під особистий контроль питання врахування рекомендацій Венеціанської комісії та ОБСЄ, як у новому проекті закону, так і під час подальшої роботи в напрямку уніфікації виборчого законодавства», – сказав Янукович.

Янукович: «Я б на місці Медведєва такі ярлики не вішав»

Президент України зачепив і проблеми російсько-українських відносин.

А в інтерв’ю газеті «Комерсант», опублікованому у вівторок, Віктор Янукович охарактеризував як неприйнятну заяву президента Росії Дмитра Медведєва про те, що підхід керівництва України до питання про ціну на газ є утриманством.

«Я б на місці Медведєва такі ярлики не вішав. Це абсолютно не коректно. Ми не бідні родичі. І не хочемо бути, і не будемо ними ніколи. Ми незалежна держава. Ми платимо на 100% цю безмежну ціну. І абсолютно не потрібно радіти тому, що вони в 2009 році знайшли спосіб примусити Тимошенко підписати цю угоду. Коли нам погано й наші друзі радіють, це не хороша ознака. І якщо розмовляти з нами з позиції сили й ультиматумів, це не принесе успіху», – сказав в інтерв’ю Президент України.

Водночас Янукович зазначив, що не бачить сьогодні підстав говорити про те, що в України та Росії щось аж надто змінилося у відносинах. А нинішні газові суперечки він назвав іспитом для керівництва двох країн.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG