Доступність посилання

ТОП новини

Касетний скандал і справа Гонгадзе – продукти внутрішнього виробництва (огляд преси)


Київ – Леонід Кучма знову пов’язав загибель журналіста Георгія Гонгадзе з підступами іноземних спецслужб. Цю заяву коментує газета «День», яка пише, що не треба списувати на якихось ворогів власні прорахунки й створення олігархічної держави. До того ж на плівках майора Мельниченка немає нічого такого, про що чимало людей не знали б. Усі подальші після оприлюднення плівок дії влади на чолі з Президентом Кучмою фактично підтверджують те, що на них записано, тому не треба шукати чорну кішку в темній кімнаті й намагатися кинути тінь на те, що й так чорне. Касетний скандал і справа Гонгадзе – продукти внутрішнього виробництва, переконує газета «День».

Споживання енергоресурсів в Україні б’є всі європейські рекорди. Але, не зважаючи на всі заклики, охочих приєднатися до модного тренду енергозбереження в країні обмаль. Про те, чому так відбувається аналізує тижневик «Влада грошей». Видання, зокрема, інформує, що в українському житлово-комунальному господарстві нині втілюються 168 проектів із енергозбереження. Але відчутної економії в масштабах країни вони не принесуть, бо передбачають лише локальні заходи, зазначає тижневик у статті «Тепле майбутнє».

Гречана криза багато чому навчила українських чиновників. Не зважаючи, що раніше уряд не втручався в регулювання ринку круп, після того, як гречка стала в одну низку зі «стратегічними» продуктами, на кшталт цукру та пшениці, Кабмін вирішив у всеозброєнні зустріти можливі кризи на круп’яному ринку. І спішно взявся доробляти нормативні акти, які «розв’яжуть руки» Аграрному фонду і зроблять можливими інтервенції. Докладніше, як це позначиться на споживачеві інформують «Економічні відомості».

В Україні катастрофічно не вистачає дитячих садків. Із понад 24 тисяч дошкільних установ за останні десятиліття на плаву залишилися лише 14 тисяч.Нині 100 тисяч дітей не мають можливості відвідувати дитсадки. Найбільший дефіцит у західних областях. Загалом же в країні, за даними Держкомітету статистики, на 100 місць претендують у середньому 108 дошкільнят. Водночас майже кожний десятий дитсадок в Україні використовується не за цільовим призначенням. Докладніше з проблемою знайомить газета «Голос України» у статті «Домашнє завдання. Тісно і прикро».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG