Доступність посилання

ТОП новини

Берлусконі вперше свідчив у суді у справі корупції


Сільвіо Берлусконі біля міланського суду
Італійський прем’єр-міністр Сільвіо Берлусконі свідчив у понеділок у міланському суді. Цього разу його слухали вперше у справі підкупу британського адвоката Дейвіда Міллза. Як стверджують слідчі, Берлусконі заплатив британцеві 600 тисяч доларів в обмін на неправдиві свідчення в суді.

Відстоючи свою невинуватість, глава кабміну заявив, що ніколи не був знайомий з адвокатом Міллзом. 2009 року британця визнали винним і засудили до 4,5 років ув’язнення.

Сільвіо Берлусконі називає цей процес «мертвим», адже в січні наступного року справу можуть закрити за терміном давності.

74-літній італійський прем’єр замішаний нині у дев’яти судових процесах, які розслідуються в Мілані, Неаполі, Римі та Барі. Найгучнішим став скандал довкола інтимних зв’язків Берлусконі з неповнолітньою марокканською танцівницею на прізвисько Рубі.

Прем’єр-міністра звинувачують у підбурюванні до проституції неповнолітніх та у зловживанні посадою, коли він особисто телефонував до поліції з вимогою звільнити дівчину.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода з Рима, італійські медіа майже щодня оприлюднюють телефонні розмови Берлусконі і його оточення про те, як проходить відбір дівчат для приватних вечірок прем’єра і як щедрий «татусь» віддячує повіям та сутенерам.
XS
SM
MD
LG