Доступність посилання

ТОП новини

«Афганці» та чорнобильці штурмували Верховну Раду


Київ – Ветерани-«афганці» і чорнобильці зранку вівторка протестували під стінами Верховної Ради проти ухвалення закону про скорочення соціальних гарантій. В акції брали участь не менш як 3 тисячі людей.

Близько 12-ї години мітингувальники почали рух у бік входу до будівлі парламенту. Після нетривалого протистояння з бійцями міліцейського підрозділу «Беркут» вони знесли огорожу під Верховною Радою, прорвали міліцейські кордони і почали штурм будівлі.

Афганці і чорнобильці штурмують парламент
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:16 0:00


«Беркут» відступив і оточив будівлю. Учасники акції з криками «Ганьба!» притисли міліцію до входу до парламенту. Пізніше мітингувальники заявили журналістам, що під час протистояння проти них використали газ.

Верховній Раді штурм коштував кількох розбитих вікон.

Партії регіонів довелося дослухатися до вимог учасників протесту


Контент створений користувачами


Контент створений користувачами

Депутати з фракції Партії регіонів вийшли поспілкуватися з людьми. Але «афганці» та чорнобильці на їхні звернення відповідали нецензурною лайкою. Зокрема, учасники акції не сприйняли звернення до них керівника фракції Партії регіонів Олександра Єфремова.

Пізніше Єфремов заявив журналістам, що Верховна Рада не розглядатиме цього тижня закон, що обмежує соціальні гарантії. За його словами, між депутатами та протестувальниками відбулася «доволі складна, емоційна та іноді навіть чоловіча розмова».

У результаті, сказав Єфремов, було прийняте рішення відтермінувати ухвалення закону в цілому до узгодження його тексту з громадськими організаціями, які захищають права воїнів-«афганців», чорнобильців та інших категорій громадян.


У свою чергу голова Української спілки ветеранів Афганістану Сергій Червонописький на спільному брифінгу з Олександром Єфремовим оприлюднив резолюцію, в якій «афганці» і чорнобильці вимагають відкласти розгляд закону до повного узгодження. Вони також погрожують у разі невиконання їхніх вимог розпочати безстрокову акцію протесту з вимогою розпуску парламенту.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG