Доступність посилання

ТОП новини

Лікарі МОЗ обстежують Луценка заочно – дружина


Київ – Комісія фахівців Міністерства охорони здоров’я встановлювала діагноз Юрію Луценку за його відсутності, заявила дружина екс-міністра Ірина Луценко. Крім того, за її словами, висновки консиліуму лікарів залишилися невідомими самому Юрію Луценку, його адвокатам та близьким.

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко пережив три напади гострого болю. Про це заявила його дружина Ірина Луценко. Стан чоловіка значно погіршився, сказала вона. Напередодні міністр охорони здоров’я Олександр Аніщенко заявив, що висновок щодо стану здоров’я Луценка вже готовий і що міністерство за згоди підсудного готове оприлюднити його. Утім, Ірина Луценко запевнила, що документального підтвердження цієї заяви немає.

«Засідав консиліум лікарів. Висновку комісія ще не дала. Висновок про стан здоров’я Луценка не бачили і близькі. Я не бачила, не бачили й захисники. Це голослівна заява міністра охорони здоров’я не підтверджена жодним документом. Я цього висновку особисто не бачила. Я хочу його побачити, чоловік мій хоче його побачити», – заявила Ірина Луценко.

Раніше вона заявляла, що в її чоловіка цироз печінки, а також, що в нього проблеми зі стравоходом, підшлунковою залозою та поліпоз жовчного міхура.

Свідки підтверджують невинуватість Луценка – Фомін

Тим часом Печерський райсуд Києва допитує свідків у справі Луценка. У середу на засідання прийшов лише начальник департаменту розвідувально-розшукової діяльності Олексій Прилипко. Він заявив, що не отримував вказівок від екс-голови МВС про оформлення на роботу водієм Леоніда Приступлюка. Водночас Прилипко повідомив, що співробітники цього департаменту приймались на роботу за порадами інших співробітників. Адвокат Луценка Ігор Фомін заявив, що ці свідчення підтверджують невинуватість підсудного. Утім, за словами прокурора Дмитра Лобаня, слова свідка можна трактувати і на користь позиції обвинувачення.

«Свідок чітко, однозначно сказав, що усвідомлював, що це людина Луценка. Про це йому прямо було вказано, що це людина Луценка і необхідно прийняти її на роботу. Свідок не отримував особистих вказівок від міністра. Міністр і не повинен давати таких вказівок. Він передав це через довірену особу, через свідка, якого ми у подальшому, я маю надію, матимемо змогу допитати у судовому засіданні», – сказав Лобань.

Вироку у справі Луценка винесуть наступного року?

Захист Юрія Луценка наполягає, що підсудний має бути звільнений з-під варти, оскільки його арешт був протизаконним. Крім того, стан здоров’я екс-міністра вимагає його перебування у лікарні, а розгляд справи навряд чи скінчиться у цьому році, зауважив адвокат Ігор Фомін.

«У нас 147 свідків, а допитали третього. Якщо, звісно, у нас не буде такого як у справі Юлії Тимошенко, коли ми щоденно будемо слухати цю справу. Але я вважаю, що у нас нормальний робочий ритм і ми працюємо нормально», – зазначив Ігор Фомін.

Тим часом сам Юрій Луценко прогнозує завершення судового процесу в його справі влітку наступного року. Екс-міністра затримали наприкінці грудня 2010 року. Його утримують у Лук’янівському СІЗО. Печерський райсуд Києва розглядає справу Луценка з кінця травня. Юрія Луценка звинувачують у незаконному працевлаштуванні свого колишнього водія та у незаконному виділенні йому квартири й нарахуванні пенсії.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG