Доступність посилання

ТОП новини

Янукович оголосив догану керівникам Міністерства охорони здоров'я


Президент України Віктор Янукович відповідним Указом оголосив догану керівникам Міністерства охорони здоров'я за невиконанням державних цільових програм.

Зокрема, до відповідальності притягнуто міністра Олександра Аніщенка, першого заступника міністра Раїси Моісеєнко, заступників міністра Олександра Толстанова та Галину Калішенко, яка одночасно обіймає посаду керівника апарату МОЗ.

29 серпня прем’єр-міністр України Микола Азаров звернувся до Президента з поданням щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності міністра охорони здоров’я Аніщенка та його заступників за незадовільну роботу із закупівлі ліків.
Рішення про відповідне подання було ухвалено за результатами розгляду звіту урядової комісії на чолі з першим віце-прем’єр-міністром, міністром економічного розвитку і торгівлі Андрієм Клюєвим, яку було створено два тижні тому для розслідування причин блокування закупівлі ліків і визначення відповідальності керівників МОЗ, які допустили виникнення такої надзвичайної ситуації.

Зокрема, з осені минулого року виник дефіцит вакцини БЦЖ для щеплення новонароджених від туберкульозу у більшості областей України. Аж наприкінці вересня МОЗ прозвітувала про надходження нових партій вакцини у пологові будинки.
XS
SM
MD
LG