Доступність посилання

ТОП новини

Побита дівчина не має претензій до Ландіків


У Луганську активісти протестували проти депутата міськради Романа Ландіка, липень 2011 року
У Луганську активісти протестували проти депутата міськради Романа Ландіка, липень 2011 року

Луганськ – Луганчанка Марія Коршунова не має жодних претензій до депутата Луганської міськради Романа Ландіка. Про це заявив сьогодні її адвокат Ігор Зазимкін. Ідеться про історію, що сталася влітку: тоді відео з луганського ресторану «Баккара» з’явилося в інтернеті – на ньому було видно, як депутат луганської міськради Роман Ландік б’є дівчину, а згодом з’явились і світлини з синцями від побоїв на тілі у Коршунової. За словами адвоката Марії Коршунової, між нею та батьком Романа Ландіка, народним депутатом України Володимиром Ландіком укладена мирова угода. Також адвокат від імені своєї підопічної поширив листа, в якому дівчина заявляє, що конфлікт між нею та сином народного депутата вичерпано ще 4 місяці тому.


Прес-конференція за участі адвоката Марії Коршунової Ігоря Зазимкіна сьогодні відбулася у залі луганської телекомпанії «ІРТА», яка належить народному депутатові Володимиру Ландікові.

Під час спілкування з журналістами адвокат заявив, що між Марією Коршуновою та батьком Романа Ландіка, народним депутатом Володимиром Ландіком укладена мирова угода, однак розголошувати її деталі адвокат не став.

«Конкретно розголошувати ті чи інші умови я не буду. Там багато умов, і з кожного питання було проведено дуже багато переговорів», – сказав він.

За словами адвоката, його підопічна наразі не має ніяких претензій до Романа Ландіка і позов на відшкодування моральної шкоди подавати не збирається. Адвокат також зазначив, що мирова угода може стати полегшувальною обставиною при розгляді справи в суді.

Володимир Ландік: то дівчина напала на Ландіка-молодшого

А тим часом народний депутат Володимир Ландік у коментарі Радіо Свобода заявив, що документів про мирову угоду не підписував.

При цьому Ландік-старший наголосив, що Марія Коршунова і її матір самі прийшли до нього і просили примирення.

«До мене приходила мати разом з цією Машею і просили, щоб я не ініціював проти неї карну справу, тому що вона перша влаштувала бійку, і вона перша розбила йому голову, – сказав Володимир Ландік. – Я звернувся в Генеральну прокуратуру, щоб її посадили. Ось, вони прийшли і просилися».

Крім того, Володимир Ландік заявив, що відео, на якому його син б’є дівчину, за його словами, змонтоване і не буде враховане судом.

Адвокат потерпілої: вже ніяких претензій

Через декілька годин після прес-конференції адвокат Коршунової Ігор Зазимкін поширив через мас-медіа заяву своєї підопічної. В ній дівчина називає Володимира Ландіка «хорошим батьком, який намагається захистити свого сина».

Також дівчина в заяві пояснює, чому уникає спілкування із журналістами. За її словами, «кампанія в ЗМІ нагадує цькування на замовлення», і тому вона «не хоче бути знаряддям у чиїхось руках».

При цьому Марія Коршунова заявляє, що інцидент, який стався в ресторані «Баккара», урегульований ще 6 липня, коли вона разом з Романом Ландіком написали заяву в прокуратуру, що не мають жодної претензії один до одного.

Неофеодальне українське суспільство

Директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов вважає, що історія з Ландіком демонструє неофеодальний характер українського суспільства.

«Абсолютно ясно, чому дівчина забрала заяву. Її можна зрозуміти. А як їй далі жити в Луганській області? Як може кріпак подати до суду на свого пана? Ось в чому урок. І цей урок – для суспільства. Що йому робити з архаїчною, неофеодальною природою суспільних стосунків?» – сказав політолог в інтерв’ю інтернет-виданню «Коментарі».

Натомість голова Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко, коментуючи ситуацію заявив, що Партія регіонів лише робила вигляд, ніби закон один для всіх. Домовленість із дівчиною, на його думку, створює передумови для закриття справи. Політолог вважає: якщо б на місці Ландіка була б якась інша впливова людина, ситуація розвивалася б за схожим сценарієм.

Інцидент за участі депутата Луганської міськради Романа Ландіка стався 4 липня в луганському ресторані «Баккара». На відео, яке згодом з’явилося в інтернеті, видно, як Роман Ландік б’є дівчину. Пізніше прокуратура порушила відносно депутата кримінальну справу за статтею «хуліганство». Його оголосили в розшук. Згодом Романа Ландіка затримали в Росії. Зараз він в очікувані суду перебуває в луганському СІЗО. Його виключили з Партії регіонів і фракції партії в Луганській міській раді, але він і далі є депутатом міськради.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG