Доступність посилання

ТОП новини

В Італії новий уряд доручили формувати Маріо Монті


Президент Італії Джорджо Наполітано доручив у неділю економістові і колишньому єврокомісарові Маріо Монті спробу сформувати новий уряд країни, повідомив речник президента.

Склад уряду має бути відомий через кілька днів. Щоб уряд міг офіційно взятися до обов’язків, він має витримати голосування про довіру в обох палатах парламенту.

Раніше в неділю в партії попереднього прем’єра Італії Сільвіо Берлусконі заявили, що підтримають уряд Маріо Монті, але на певних умовах.

Новий уряд, що матиме за завдання вивести Італію з боргової кризи, в якій країна перебуває на межі фінансової катастрофи, міг би пропрацювати до наступних чергових виборів 2013 року, якщо отримає підтримку парламенту, практично неможливу без голосів депутатів від партії Берлусконі.

68-річний Маріо Монті – відомий економіст, який має повагу до себе в європейських фінансових колах, і колишній єврокомісар у 1990-х – 2000-х роках, а від середи також довічний сенатор Італії – цю почесну посаду надав йому президент.

Попередній прем’єр Сільвіо Берлусконі, як і обіцяв раніше, подав президентові заяву про відставку в суботу ввечері через лічені години по тому, як парламент Італії схвалив пакет економічних реформ, необхідних для виходу країни з боргової кризи, яких вимагав Європейський Союз.
XS
SM
MD
LG