Доступність посилання

ТОП новини

В Харкові можна відправити лист Діду Морозу


Діти кидають листи із побажаннями до спеціальної скриньки Діда Мороза
Діти кидають листи із побажаннями до спеціальної скриньки Діда Мороза
Харків – Більше двох тисяч листів від малечі надійшло на адресу Діда Мороза у Харкові. Спеціальну поштову скриньку встановили в самому центрі міста – на майдані Свободи. На всі листи зі зворотньою адресою Дід Мороз та його помічники неодмінно відповідають, та ще й додають святкові сувеніри. Із такою ініціативою цього року вийшов міський Департамент культури.

Яскраву поштову скриньку встановили просто перед входом до будинку Діда Мороза поруч із новорічною ялинкою. До дерев'яної хатинки поспілкуватись із Дідом Морозом щоп'ятнадцять хвилин вишукується черга з дітей та батьків. Та перед тим більшість малюків неодмінно кидають в скриньку листа із побажанням щодо новорічного подарунку. Здебільшого під ялинкою хочуть знайти звичайні іграшки – щоправда із не завжди зрозумілими для дорослих назвами.

«Я замовлення пишу... Подарунки.. Хочу Динозаврика Плео и Драконаду Колоссиса...», – розповіла маленька Діана Коваленко.

Будиночок Діда Мороза на майдані Свободи вперше встановили чотири роки тому. Від тоді у ньому незмінно працює актор Театру «Мадригал» Віктор Тесля. У бороді із вати і червоному кожусі він пропонує дітям відгадати загадки, та закривши очі, уявити свою мрію. Цього року помітив, що діти стали більш уважними і спокійними.

«Можливо мені здалося, але в цьому році діти чи то розумніше слухають Діда Мороза. Тому що в попередні роки було багато бешкетників. Чомусь поки я цього не спостерігаю. Навпаки, очі такі в них веселі, щось намагаються зрозуміти і взяти активну участь у святі», ­– каже Віктор Тесля.

Малозабезпеченим батькам допомагають подарунками

Дитячі листи із поштової скриньки Дід мороз із помічниками дістають щодня . Їх читають у Будинку культури заводу ФЕД – там і базується місцевий театр «Мадригал», розповідає Віктор Тесля. На листи із зворотньою адресою неодмінно відповідають. А декому з батьків навіть допомагають подарунками.

«В нас були випадки, коли ми відчували, що в родині не все так добре матеріально, а їм хочеться зробити подарунок своїм дітям. Бабуся ось писала, ми її викликали телефоном, і вона приходила сюди зі своїми дітками, і ми їй спеціально купили подарунки і вручили», – розповів Віктор Тесля.

Чого хочуть діти?

Цьогорічні побажання дітей як і раніше найрізноманітніші – від іграшкового поїзду до справжнього автомобіля. І хоча виконати всі бажання Діду Морозу не під силу, в Департаменті культури міськради, який і ініціював встановлення новорічної скриньки на майдані Свободи – обіцяють не залишити поза увагою жоден дитячий лист, і за можливості, якщо в ньому йтиметься про серйозну проблему – навіть відвідати юного автора.

«На сьогоднішній день надійшло 2378 листів діду Морозу....На листи, де є зворотня адреса, вже відповіли, але дуже багато листів без адреси... Просять різне, в залежності від віку дитини – починаючи від іграшок, книжок... Все, що зараз може цікавити- є і ноутбуки і лексуси. Зрозуміло, що на такі прохання буде відповідь у вигляді привітання», – сказала заступник директора Департаменту культури Оксана Ков'ярова.

В мерії кажуть – на листування із малечею бюджетних грошей не витрачають, усе роблять за кошти благодійників.

Скринька Діда Мороза стоятиме на майдані до 10 січня.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG