Доступність посилання

ТОП новини

Карзай: в’язниця Баграм протягом місяця перейде під контроль афганської влади


В’язниця Баграм, яку раніше контролювала міжнародна коаліція на чолі зі США, протягом місяця перейде під контроль афганської влади. Про це йдеться в оприлюдненій заяві президента Афганістану Хаміда Карзая.

Згідно з повідомленням, президент видав відповідний указ після того, як отримав звіт, у якому йдеться «про численні випадки порушення Конституції, законодавства Афганістану, відповідних конвенцій та прав людини в цілому», які зафіксували у в’язниці.

У 2010 році Хамід Карзай доручив відповідній комісії почати роботу з передачі в’язниць і ув’язнених, які протягом тривало часу були підконтрольні силам міжнародної коаліції, у підпорядкуванні афганської влади. Перехідний період мав тривати протягом року – з січня 2011 року до січня 2012 року.

Відповідно до заяви афганського лідера, комісії доручили якнайшвидше завершити переведення в’язниці під контроль місцевої влади, «щоб уникнути подальшого порушення суверенітету».

В’язниця Баграм розташована всередині військово-повітряної бази, що є найбільшою військовою базою США у цій країні, в однойменному місті на сході Афганістану.

Багато осіб із тих, що відбувають покарання у в’язниці, раніше були засуджені за участь у «Талібані», «Аль-Каїді» та інших угрупованнях бойовиків.
XS
SM
MD
LG