Доступність посилання

ТОП новини

Чи очолить дочка Тимошенко виборчий список «Батьківщини»?


Київ – Влада боїться, що прізвище Тимошенко мобілізує виборців екс-прем’єра, вважають експерти. За їхніми словами, саме тому провладні політтехнологи, діючи на випередження, час від часу заявляють, що список партії «Батьківщина» на парламентських виборах очолить Євгенія Тимошенко – дочка колишнього глави уряду. У цьому журналістів переконував колишній політтехнолог БЮТ Тарас Березовець. Але в самій «Батьківщині», як і раніше, подібні заяви спростовують.

Євгенія Тимошенко заявила Радіо Свобода, що не має планів брати участь у парламентських виборах цього року.

«Інформація, що я планую йти на вибори, – це провокація з боку тих, хто хоче знівелювати мої дії щодо захисту мами у час, коли її життя, здоров’я під загрозою. Моя єдина мета – захищати маму всіма засобами, які зараз можуть допомогти», – запевнила Євгенія Тимошенко.

За словами Тараса Березовця, які наводить інтернет-видання «Обозрєватель», питання включення Євгенії Тимошенко до виборчого списку вже погоджене з Юлією Тимошенко.

«На електорат Тимошенко це не впливає»

Натомість політтехнолог «Батьківщини» Олег Медведєв, нагадав, що екс-прем’єр через відкриті джерела заявляла про дуже критичне ставлення до такої ідеї.

«Ніхто, ніде жодним чином не ухвалював рішення про те, що виборчий список «Батьківщини» має очолити Євгенія Тимошенко. Чому про це говорять політтехнологи? Можливо тому, що для політтехнологів очевидно, що за певних обставин, у певних ситуаціях, такий крок міг би бути прийнятним або доцільним», – припустив Олег Медведєв.

У заявах щодо участі Євгенії Тимошенко у парламентських виборах зацікавлені самі політтехнологи, які ці заяви роблять, зазначив у коментарі Радіо Свобода політолог Віктор Небоженко.

«На електорат Тимошенко це не впливає. Скоріше, це впливає на покровителів політологів. Влада дуже боїться, що ім’я Тимошенко мобілізує її електорат, що якщо не мати, то дочка підхопить прапор опозиції. Хоча мені здається, що вона не готова до опозиційної діяльності. Інше питання, що вона, як дочка, повинна робити все, щоб витягти матір із в’язниці, включно із політичною діяльністю», – вважає Віктор Небоженко.

Юлію Тимошенко засудили до 7 років позбавлення волі за обвинуваченням у перевищенні повноважень під час підписання газових угод з Росією у 2009 році. За українською Конституцією (стаття 76) , статус засудженої, навіть по завершенні терміну ув’язнення, не дозволяє балотуватися до представницьких органів влади.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG