Доступність посилання

ТОП новини

Україна має провести нове розслідування смерті Індила – Amnesty International


Влада України має почати нове розслідування в справі смерті в відділку міліції студента Ігоря Індила, заявила міжнародна правозахисна організація Amnesty International, повідомляють у суботу українські агентства з посиланням на оприлюднену в четвер заяву організації.

«Ця справа стала лакмусовим папірцем для здатності системи українського правосуддя серйозно розглянути звинувачення в зловживаннях правоохоронців», – заявив заступник директора організації у справа Європи і Середньої Азії Джон Далгойзен.

За його словами, звинувачення двох міліціонерів у дрібній недбалості попри наявні докази, що саме їхня поведінка призвела до смерті Ігоря Індила, свідчить про приголомшливу зневагу до людського життя», – наголосив він.

Того ж дня, в четвер 5 січня, суддя оголосив вирок стосовно дільничного міліціонера Сергія Приходька, якого засудив у справі смерті студента за перевищення службових повноважень до 5 років позбавлення волі, звільнивши від відбування покарання з випробувальним терміном на 2 роки, а також позбавив його права протягом 2 років обіймати посади в правоохоронних органах і органах влади.

Іншого підсудного, Сергія Коваленка, якого звинувачували в службовій недбалості, 23 грудня минулого року звільнили за амністією.

Студент Ігор Індило помер у травні позаминулого року в Шевченківському районному управлінні міліції в Києві внаслідок черепно-мозкової травми, в спричиненні якої підозрювали згаданих міліціонерів.
XS
SM
MD
LG