Доступність посилання

ТОП новини

Третина українців бояться бути засудженими за те, чого не робили – опитування


В Україні 26% громадян бояться бути засудженими за злочини, яких не скоювали. Відповідні результати соціологічного опитування оприлюднив сьогодні директор соціологічної групи «Рейтинг» Олексій Антипович.

«Те, що є така цифра в думках українців, це дуже тривожний показник, який може базуватися чи на особистому досвіді громадян, чи на чутках, чи, зрештою, на даних засобів масової інформації. Але це сильно б’є по іміджу правоохоронних органів і по бажанню до них звертатися», – сказав Антипович.

Голова секретаріату Українського клубу Олексій Усачов пов’язує такі результати соціологічного опитування з достатньо частими випадками, коли правоохоронні органи не реагують на звернення громадян щодо правопорушень іншими особами.

Згідно з результатами соціологічного опитування, серед правоохоронних органів найбільше заслуговує на довіру Служба безпеки України: 16% респондентів вважають, що СБУ цілком заслуговує на довіру, 25% – не зовсім заслуговує і 26% – зовсім не заслуговує.

«Близько 12% опитаних вважають, що цілком заслуговує на довіру прокуратура, близько 10% – міліція, податкова та митниця. Міліції в цілому довіряють більше, ніж ДАІ», – повідомив Антипович. За словами соціолога, найменше громадяни України довіряють судам.

Соціологічна група «Рейтинг» проводила опитування «Правоохоронні органи України: довіра та оцінки населення, проблеми внутрішньої безпеки та готовність до співпраці» з 16 по 24 грудня 2011 року в усіх регіонах України.
XS
SM
MD
LG