Доступність посилання

ТОП новини

«ТойХтоПройшовКрізьВогонь»


Прага-Київ – Першим повністю українським кінофільмом, знятим в Україні без іноземної допомоги, називають стрічку «ТойХтоПройшовКрізьВогонь» режисера Михайла Іллєнка. Прем’єра фільму пройшла 19 січня в Україні. Це історія про Івана Даценка з Полтавщини, військового пілота. Під час Другої світової його засудили за державну зраду до сталінських таборів, але Даценкові вдалося втекти до Канади, де він став згодом вождем індіанського племені.
Під час вечірнього прем’єрного показу фільму у київському «Кінопалаці» Радіо Свобода зв’язалось по телефону з виконавцем головної ролі – Дмитром Лінартовичем, який у короткому інтерв’ю розповів, що це перша його роль такого масштабу:

Дмитро Лінартович
Дмитро Лінартович
–Такого, звичайно, рангу і ґатунку вперше, тому що це суто український фільм, зроблений суто з українськими акторами і він ще й буде на всій території України розповсюджений по кінотеатрах.

– Наскільки мені відомо, над цією роллю Вам довелося працювати довго, адже роботу над фільмом починали ще в 2007 році. Чи були у Вас особисто проблеми з цією роллю?

– Я беру суто акторську сторону, так? То такі складнощі, вони минали самі собою, за рахунок того, що мені пощастило з чудовим режисером співпрацювати – з Михайлом Герасимовичем Іллєнком, який абсолютно чітко знає, що він хоче, досягає своєї мети.Він давав абсолютно точно задачу, і залишалось просто її виконувати. Це полегшувало процес. І я думаю, що це йшло тільки на користь кіно.

– Наскільки Вам цікавою була постать, яку Вам довелось грати в цьому фільмі?

– Коли мені запропонували ознайомитись з цим сценарієм, власне, прочитати, то мені цей персонаж став близьким за духом. І я із задоволенням працював над цим образом Івана Даценка – льотчика-винищувача. Тим паче, це наш український чоловік! І це мені було дуже близько.

– Чи великий інтерес до цього фільму? Як багато людей сьогодні прийшло на прем’єру?

– Було сьогодні три покази. І от, це тільки в «Кінопалаці» – аншлаги.

– Чи багато публіки в залі під час вечірнього показу зараз?

– Повна зала.
  • Зображення 16x9

    Людмила Ваннек

    Людмила Ваннек На радіо Свобода від 1993 року, в українській редакції – від 1995 року. Закінчила Київський національний університет театру, кіно і телебачення ім. Карпенка-Карого, працювала на сцені українських та німецьких театрів та на телебаченні. Переможниця міжнародного конкурсу поп-музики в Сараєво. Редакторка і ведуча програм «Світ у новинах», «Міжнародний щоденник», «Виклик», «Свобода сьогодні». Авторка і ведуча програми «Свобода за тиждень», яка виходила кілька років на «Радіо НВ». Авторка програми «Подкаст Свобода за тиждень із Людмилою Ваннек», яка виходить щосуботи. Цікавлюся соціальними темами та мистецтвом. Багато перекладаю з білоруської, англійської, німецької, сербської та болгарської.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG