Доступність посилання

ТОП новини

«Сімейна» безпека Януковича посилюється (огляд преси)


Київ – Призначивши головою СБУ Ігоря Калініна, Янукович зробив підконтрольними собі усі силові відомства. Це змусить зменшити критиканський запал не лише опонентів, але й нинішніх союзників Банкової, переконує тижневик «Ділова столиця». Президент вирішив покінчити з системою внутрішньопартійних кадрових квот і зробив хід, вигідний особисто йому. Цим призначенням Янукович дав зрозуміти, що прямий контроль над усіма силовиками є для нього пріоритетом у внутрішній політиці. Особливо напередодні виборів. Заголовок статті «Сімейна» безпека, або При новому керівництві СБУ вітчизняні спецслужби можуть загратися у полювання на відьом».

«Якщо Наливайченко і Хорошковський – це були політичні фігури, то Калінін – професіонал», – стверджує в «Газеті по-українськи» парламентарій Геннадій Москаль. Він переконаний, що «далі Янукович замінить міністра оборони та голову зовнішньої військової розвідки. Такі перестановки пов’язані з недовірою до оточення, яке тягне з комори все, що погано лежить», – переконаний депутат.

За економічні злочини бізнесмени тепер можуть відбутися штрафами. Як інформують «Ізвєстія» в Україні», підприємці не задоволені: надто високі призначені штрафи. Експерти видання не заперечують недоліків нововведень, однак зауважують, що новий закон вигідний чесним платникам податків. Більше про це йдеться в статті «Штрафний удар, або Скільки коштує офіційно відкупитися від в’язниці».

Якщо до кризи лише дотації на добрива складали понад 300 мільйонів гривень, то цього року ця сума буде виділена на усю допомогу аграрному сектору у весняно-посівній кампанії. А це, за підрахунками «Економічних відомостей», лише 10% від затрат, які необхідно зробити сільгосппідприємствам у зв’язку з пересівом озимих культур цієї весни. Заголовок статті «Селу дадуть крихти».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG