Доступність посилання

ТОП новини

Євродепутат Зузана Ройтова готує звіт про здоров’я Тимошенко і Луценка для Європарламенту


Депутат Європейського парламенту Зузана Ройтова, яка зараз перебуває в Києві, готує звіт для Європарламенту про стан здоров’я двох опозиційних політиків, які зараз перебувають у в’язниці, Юлії Тимошенко та Юрія Луценка.

Зузана Ройтова провела в Києві низку зустрічей, у тому числі й з українськими лікарями, на основі яких вона рекомендуватиме подальші кроки у справі лікування Тимошенко та Луценка, повідомляють чеські засоби масової інформації.

Ройтова відмовилася надавати подробиці, пославшись на те, що вона в Києві є «з гуманітарною місією». Проте вона повідомила, що зустріч з колишнім прем’єром Тимошенко в колонії «є неможливою».

Зузана Ройтова, депутат Європейського Парламенту від Чеської Республіки, лікар за фахом, на прохання родини Юлії Тимошенко координує роботу незалежної групи іноземних лікарів, які займаються питаннями здоров’я колишнього прем’єра.

Перед від’їздом до Києва в інтерв’ю Радіо Свобода політик не уточнила, чи узгоджені її наміри щодо планованого лікування ув’язненої Юлії Тимошенко з відповідними органами України.
XS
SM
MD
LG