Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція вимагає звільнити Табачника і виконати вимоги ПАРЄ


Київ – Опозиція вимагатиме від Януковича звільнити Табачника за антиукраїнську діяльність. Фракції меншості також наполягають на негайному розгляді плану виконання резолюції ПАРЄ. Утім, у пропрезидентській більшості кажуть, що задоволені роботою міністра освіти Дмитра Табачника, а щодо резолюції ПАРЄ чекають рішення робочої групи, створеної Президентом.

Фракції «БЮТ-Батьківщина» і НУНС вимагатимуть від Президента Віктора Януковича звільнити Дмитра Табачника з посади міністра освіти та науки. Про це повідомив заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко. За його словами, відповідний проект постанови вже підготовлений.
Будемо вимагати розглянути постанову з вимогою про звільнення міністра освіти Дмитра Табачника за системну антиукраїнську діяльність в Україні
Микола Томенко

«Будемо вимагати розглянути постанову, внесену спільно двома фракціями: «Батьківщиною» і «Нашою Україною – Народною самообороною» з вимогою до Президента про звільнення міністра освіти Дмитра Табачника за системну антиукраїнську діяльність в Україні. Як кажуть мої колеги, вже там стільки корупційних справ і зневаги до українського народу накопичилося, що можна було б відкрити кримінальну справу. Але ключова теза полягає у тому, що ми хочемо допомогти Президентові перемогти україножерів», – заявив Томенко.

Влада не зробила жодного кроку до виконання вимог ПАРЄ – Кожем’якін

Крім того, «БЮТ-Батьківщина» вимагає в середу, 22 лютого, розглянути проект постанови щодо плану виконання недавньої резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи. Про це заявив лідер фракції Андрій Кожем’якін. Він нагадав, що ПАРЄ не виключила застосування санкцій проти України за невиконання її вимог, серед яких скасування обвинувачень членам колишнього уряду України.

«Фракція наполягає на розгляді питання щодо виконання вимог резолюції ПАРЄ від 26 січня цього року. Незважаючи на те, що вже скоро спливає місяць після ухвалення цієї резолюції, чітких і конкретних вимог європейської спільноти до України, викладених у ній, окрім невиразних заяв, українська влада не зробила жодного конкретного кроку і не здійснила жодного заходу для виконання цих вимог», – сказав Кожем’якін.

Раніше Президент Віктор Янукович сформував робочу групу, яка має працювати над втіленням рекомендацій, викладених у резолюції.

Фракція не ініціює ніякої роботи щодо законодавства про вибори – Єфремов

У своєму документі ПАРЄ, зокрема, закликала Україну негайно провести конституційну реформу з урахуванням висновків Венеціанської комісії, а також висловила стурбованість недосконалістю нового закону про вибори в Україні. Тоді як лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов запевняє, що його політична сила не готує жодних змін до закону про вибори народних депутатів.
Наша фракція не ініціює ніякої роботи щодо законодавства про вибори
Олександр Єфремов

«Наша фракція не ініціює ніякої роботи щодо законодавства про вибори. Що послугувалося причиною для подібних розмов? Журналісти мене спитали, чи я бачу, що можна змінити у законодавстві. Я чесно тоді відповів, що так, є одне питання, яке, якщо підняти, то виявиться невідповідність Конституції. Це питання стосується одночасного балотування у мажоритарному окрузі та за списком партійним. Мабуть ця відповідь викликала хвилювання у фракціях, які хотіли би, щоб було одночасне балотування», – наголосив Олександр Єфремов.

Він також заявив, що Верховна Рада поки не готова до ратифікації угоди про зону вільної торгівлі в рамках СНД. Про це Єфремов сказав, коментуючи можливість синхронної ратифікації угоди парламентами України та Росії. За словами Єфремова, наразі над документом продовжується робота спільно з представниками Російської Федерації.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG