Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура Росії просить Україну видати їй підозрюваного в підготовці замаху на Путіна


Генеральна прокуратура Росії направила до Генпрокуратури України запит про видачу Адама Осмаєва, нібито причетного до підготовки замаху на прем’єра Росії Володимира Путіна. Про це повідомила офіційний представник російської Генпрокуратури Марина Гридньова.

«Генеральна прокуратура Росії оперативно підготувала й направила до Генеральної прокуратури України запит про видачу для притягнення до кримінальної відповідальності Адама Осмаєва. Його з 2008 року розшукують російські правоохоронні органи за обвинуваченнями у скоєнні низки злочинів терористичної спрямованості», – цитує Гридньову російська агенція «Інтерфакс».

Вона нагадала, що в лютому цього року Осмаєва затримали на території України за підозрою в незаконному зберіганні вибухових речовин, при цьому було також встановлено його причетність до підготовки замаху на главу російського уряду Володимира Путіна.

Інформацію про отримання відповідного запиту підтвердили в Генпрокуратурі України.

4 лютого в Одесі під час спецоперації затримали трьох громадян Росії за підозрою у причетності до терористичної діяльності, а саме до скоєння вибуху в Одесі 4 січня.

Генеральна прокуратура України направила кримінальну справу, порушену раніше органами МВС за статтею про незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами для розслідування до слідчого відділу УСБУ Одеської області.

27 лютого в СБУ підтвердили інформацію, що українські й російські спецслужби запобігли планам терористів, затриманих в Одесі, які готували замах на прем’єра Росії Володимира Путіна.
XS
SM
MD
LG