Доступність посилання

ТОП новини

Фільм «Кличко» презентували в Україні


Брати Клички на презентації фільму «Кличко», Київ, 12 березня 2012 року
Брати Клички на презентації фільму «Кличко», Київ, 12 березня 2012 року
Київ – Документальний фільм «Кличко» німецького режисера Себастьяна Денгардта презентували сьогодні в Києві. Світова прем’єра стрічки про легендарних українських братів-боксерів відбулася ще навесні минулого року. В Україні «Кличко» виходить у прокат 15 березня.

Фільм уже бачили глядачі в Німеччині, Сполучених Штатах і Польщі, нарешті він прибув до України, говорить чемпіон світу з боксу у важкій вазі за версією WBC, а також політик – Віталій Кличко.
Це фільм про хлопчиків, які мріяли. Девіз фільму: «Немає нічого неможливого»
Віталій Кличко

«Це фільм не про братів Кличків, це фільм про хлопчиків, які мріяли. Девіз фільму: «Немає нічого неможливого». Кожен, хто прийде до кінотеатру, зможе подивитися не лише драму, не лише напруження, але й «екшн», активність. Деякі шматочки фільму взагалі можна порівняти з фільмом жахів, адже багато жінок під час перегляду заплющують очі»», – зауважив Віталій Кличко.

Команда, яка працювала над створенням фільму «Кличко»
Команда, яка працювала над створенням фільму «Кличко»

Унікальні кадри

Брати сподіваються, що традиції перегляду документального кіно в Україні відродяться. І незважаючи на те, що українці полюбляють блокбастери, цей фільм нудним їм не здасться, переконаний чемпіон світу з боксу в надважкій вазі за версіями WBO й WBA Володимир Кличко.

«Наш український глядач звик до блокбастерів, саме в таких фільмів багато прихильників. Документальних фільмів представлено не так багато, вони не часто з’являються на українському ринку (хоча трохи є), але документальний фільм «Кличко» буде не гірший, ніж блокбастер».

Режисеру стрічки Себастьяну Денхардту вдалося знайти унікальне архівне відео. Наприклад, перший візит братів до Америки наприкінці 80-х, а також момент, коли вони вперше куштують кока-колу. Завдяки таким кадрам фільм вийшов не тільки драматичним, із емоційними фрагментами боїв, але й ліричним.

Продюсер фільму Леопольд Геш і режисер Себастьян Денгардт
Продюсер фільму Леопольд Геш і режисер Себастьян Денгардт


Кличків люблять усюди

Знімальна група документальної стрічки провела з братами декілька років, за цей час команда побувала в Україні, Німеччині, США, Канаді, Швейцарії, Казахстані. Із трьох з половиною тисяч годин відзнятого матеріалу довелося залишити 117 хвилин. Після прокату фільму в різних країнах, стало зрозуміло: братів Кличків люблять усюди, стверджує продюсер фільму Леопольд Геш.

«У Німеччині більшість населення взагалі думає, що брати – німці. Але після зйомок ми усвідомили – хоч вони і живуть в Німеччині, вони не хочуть ставати німцями, вони горді українці!» – зауважив Леопольд Геш.

Фільм «Кличко» знятий трьома мовами: англійською, німецькою та російською. В Україні демонструється з російським дубляжем, а в українських субтитрах де-не-де трапляються помилки.
  • Зображення 16x9

    Марічка Набока

    У 2004 році закінчила Український гуманітарний ліцей КНУ імені Тараса Шевченка. У 2010-му отримала диплом магістра журналістики Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка. Маю публікації в газеті «Громадський захисник», журналах «Книжник-review», «Київська Русь» та інших виданнях. Працювала в програмі «Підсумки» на телеканалі «Ера». На Радіо Свобода – з 2007 року. Коло професійних зацікавлень: права людини, українська культура, волонтерський рух.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG