Доступність посилання

ТОП новини

Українську петриківку презентують в болгарській Варні


У болгарському місті Варна сьогодні відкривається виставка петриківського розпису української майстрині Галини Назаренко. Про це Радіо Свобода повідомила сама художниця, авторка понад 10 персональних виставок в Україні та за кордоном.

За її словами, виставку організувало генконсульство України у Варні, її приурочили до 198-ої річниці від дня народження українського поета і художника Тараса Шевченка.

На виставці у Варні представлено близько півсотні оригінальних робіт майстрині, виконаних у техніці декоративно-прикладного розпису, характерного для Придніпров’я. Як розповіла Галина Назаренко, більшість робіт створено в останні роки, це переважно так звані мальовки (розписи на папері).

Виставка триватиме до 29 березня. Далі її експонуватимуть в інших містах Європи.

Торік персональну виставку робіт Галини Назаренко презентували в Парижі. Це була перша експозиція петриківського розпису в столиці Франції за останню чверть століття.

Галину Назаренко з Дніпропетровська вважають продовжувачкою традицій, закладених такими майстрами-петриківцями, як Тетяною Патою, Надією Білокінь, Ориною Пилипенко. Твори художниці зберігаються в колекціях в Україні, Італії, Німеччині, США, Канаді, Австралії.
XS
SM
MD
LG