Доступність посилання

ТОП новини

Будівництво малих ГЕС у Карпатах зупиняють


Протест проти будівництва малих ГЕС у Карпатах, Київ, 14 березня 2012 року
Протест проти будівництва малих ГЕС у Карпатах, Київ, 14 березня 2012 року
Голова Івано-Франківської обласної держадміністрації Михайло Вишиванюк підписав розпорядження про призупинення будівництва малих ГЕС в Карпатах. Про це він повідомив сьогодні на прес-конференції.

Напередодні губернатор разом із представниками обласного управління екології та екологічної інспекції виїжджав у Верховинський район для вивчення застережень, з якими виступили громадські організації. Зокрема, екологи раніше попереджали про ймовірну загибель у цій місцевості риби, занесеної до Червоної книги, – у разі, якщо міні-ГЕС все ж запрацюють.

За словами Вишиванюка, створено робочу групу, яка проведе експертну оцінку можливих негативних впливів дериваційних ГЕС на довкілля. Губернатор прогнозує, що висновки вірогідно будуть не на користь гідроенергетики. За його словами, «кількість виробленої енергії незначна порівняно зі тією шкодою, яка може бути завдана екології Карпат».

Як наголосив губернатор Івано-Франківщини, рішення про заборону будівництва ГЕС у регіоні голова облдержадміністрації не може ухвалювати одноосібно. Однак він прогнозує, що такі електростанції будуть закриті. «Ці речі робити в Карпатах недопустимо», – сказав Михайло Вишиванюк.

Цього тижня у Києві відбулася акція протесту проти будівництва у Карпатах малих ГЕС.
Протест проти малих ГЕС у Карпатах
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:08 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
XS
SM
MD
LG